Buna ziua
Ce se intampla in cazul in care am primit de la executorul judecatoresc executare silita pentru cateva facturi restante la o firma de apa,fiecare factura de 40 lei are cate un dosar, dar intre timp le-am platit la casieria firmei de apa, am chitantele.
Nu stiu sa trimita o somatie de plata, sau ceva instiintare, pur si simplu merg in instanta direct. Prima data au depus investire cu formula executorie direct respectiva firma, dar instanta le-au respins cererile ca inadmisibile????oare de ce?(au crescut tariful lunar, fara nici o instiintare)
Apoi au apelat la executor si asa vad ca le-au admis cererile de executare silita.
Cum sa procedez sa plateasca ei cheltuielile de executare?
Va multumesc mult!
le a fost respinsa pt ca Factura in sine nu poate fi investita cu formula executorie! Dar contractul da impreuna cu creanta care a izvorat din acesta.
Încheierea prin care se admite cererea de învestire cu formulă executorie nu este supusă niciunei căi de atac, dar legalitatea acesteia poate face obiectul contestației la executare. In speta ai 15 zile de la data primirii actelor de executare (data postei cand ai primit plicul) pt a face contestatie la executare / si obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul proces. Iti recomand sa iei legatura cu un avocat care sa-ti intocmeasca contestatia mai ales ca daca este asa cum ai spus anterior - ca datoria a fost deja platita executarea silita nu mai are obiect .
Ma puteti ajuta,va rog in acest caz,cu indrumari pentru a face contestatie la executare.practic pentru un debit de 350 lei imi cer cheltuieli de executare de 930 lei,pt fiecare factura de la40 lei s-a intocmit cate un dosar.Am primit plicurile de la executor in data de 30 mai,data incheierii este 25 mai,la fel data platii la casieria cu chitanta este 25 mai.in aceasta situatie poate fi considerata executarea fara obiect si anulata? Pot invoca in contestatie faptul ca factura se lasa la usa,de multe ori nu o gasesc ,nu trimit somatii,pur si simplu merg la tribunal?si tariful lunar l-au crescut fara nici o instiintare...pot folosi acestea in contestatie? Se i -au in consideratie? Multumesc frumos!
Va rog mult, sa ma ajuati, in acest caz, sa imi spuneti daca pot cumula dosarele intr-unul , fiind vorba de acelasi lucru, si ce taxe trebuie sa platesc!