avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotararii judecatoresti executorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotararii judecatoresti executorii

Am o hotarare judecatoreasca executorie si as dori sa aflu ce se intampla daca paratul nu o respecta.Am castigat in instanta un proces de ordonanta presedintiala pentru suplinirea acordului de iesire din tara a minorului si predarea pasaportului minorului de catre parat.Instanta imi suplineste acordul pt iesirea minoului din tara,dar ce se intampla daca paratul nu imi preda pasaportul minorului chiar daca hotararea judecatoreasca il obliga?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:42, 1 Iunie 2016
Buna seara,
Va adresati unui executor judecatoresc si acesta, daca nu reuseste cu vorba buna, se adreseaza fortelor coercitive.
Daca paratul spune ca a pierdut pasaportul minorului si nu vrea sa faca altul?Ce poate face executorul atunci?Ce-mi ramane mie de facut?
Sa-i faceti alt pasaport minorului in temeiul acelei sentinte.
Nu mi s-a admis si cererea de a obliga celaltalt parinte sa vina sa facem alt pasaport minorului si nici suplinirea acordului celuilalt parinte pentru a face alt pasaport minorului,doar predarea pasaportului existent,de catre celalalt parinte.Tocmai aceasta este problema: Daca nu vrea sa il predea nici mie si nici executorului?ce ramane de facut atunci?
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
cristian_paul, utilizator
Plangere penala. In plus, din cate stiu, daca aveti decizie pentru suplinire acordului de iesire din tara cei de la pasapoarte va elibereaza doar dumneavoastra pasaport. Nu mai e nevoie de acordul celuilalt parinte.

Alte discuții în legătură

Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Pasaport si acord de plecare in strainatate kzsi77 kzsi77 Am divortat de sotul meu. Avem un copil minor impreuna. Tatal sau nu vrea sa semneze sa ii pot face pasaport. Am inteles ca asta se poate inlocui cu o hotarare ... (vezi toată discuția)
Plecarea peste granite fara acordul meu. dan_leu35 dan_leu35 Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)