avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituire parte civila in proces penal, redeschidere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituire parte civila in proces penal, redeschidere proces pentru judecare in lipsa.

Buna ziua,
In cazul in care cel citat ca partea civila (Spital) intr-un proces penal, nu s-a constituit parte civila si a depus cerere prin care si-a manifestat dorinta de a nu se constitui parte civila, mai poate sa se constituie parte civila in cazul in care cauza fiind in apel a fost trimisa spre rejudecare la instanta de fond pentru judecarea in lipsa si a fost citata din nou ca parte vatamata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:49, 25 Mai 2016
In ce stadiu al procesului penal s-a depus declaratia de renuntare, in urmarirea penala sau la instanta? In principiu, renuntarea la dreptul de a se constitui parte civila are caracter definitiv si nu se poate reveni asupra acestei optiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila in dosar penal zahsor zahsor Ca sa fac parte civila in procesul penal trebuie facuta o cerere ? Cine aproba acest lucru ? Am mentionat in plangerea penala in cadrul urmaririi penale ca ... (vezi toată discuția)
Pierderea calitatii de parte vatamata in proces penal si redobandirea acestei calitati in urma eliberarii unui nou certificat medical luciantec luciantec buna ziua. o sa va explic succint o speta. in urma unui accident de circulatie soldat cu decesul unei persoane si vatamarea corporala, s-a intocmit dosar ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dorinv dorinv Sentinta instantei de fond condamna inculpatul la inchisoare si plata catre partea civila la despagubiri. In apelul declarat de inculpat, instanta il admite si ... (vezi toată discuția)