avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutire de impozit pentru salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutire de impozit pentru salariati

bua ziua.am o problema legata dee scutirea de impozite pentru salariati
am inteles ca legea 19 pe 2000 prevede scutirea de impozite pe salariu pentru persoanele cu handicap de gradul 2.este vrba despre tatal meu care sufera de acest handicap si ma intereseza daca nu este scutit de impozitul pe salariu.in acest caz va rog sami spuneti daca este scutit si de CAS.va multmesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:55, 13 August 2009
Legea nr.19/2000 se refera la pensiile din sistemul public de pensii ... scutirea pe impozitul din salarii este prevazuta ori in legea speciala sau in Codul fiscal.
Potrivit Codului fiscal, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la functia de baza.
in afar de scutirea de immpozit, nu are scutiri de la celelalte contributii la salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pe salariu luiza04 luiza04 Buna ziua, am spondilita anchilozanta si am auzit ca pot fi scutita de imozitul pe salariu.Orice informatie legata de actele necesare si cui ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Persoana cu grad de handicap accentuat 1 simona38 simona38 am un angajat. a primit la inceputul lunii un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat de tip 1. nu este pensionar, subliniez. cum ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu pt persoana cu handicap GabrielaCon GabrielaCon Buna ziua, sunt o persoana cu handicap grav si salariata (probabil printre putinele persoane cu handicap grav). Pana acum am beneficiat de scutire de la plata ... (vezi toată discuția)