avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire impozit salariu pt persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire impozit salariu pt persoana cu handicap

Buna ziua, sunt o persoana cu handicap grav si salariata (probabil printre putinele persoane cu handicap grav). Pana acum am beneficiat de scutire de la plata impozitului pe salariu, potrivit legii 448/2006. Recent am inteles ca a fost emisa OUG nr. 109/2009 prin care se abroga articolul referitor la scutire din legea din 2006.
Totusi, aceasta OUG nu are inca o lege de aprobare (sau ma insel?)
Am fost astazi la directia de Asistenta Sociala din sector de care apartin si i-am intrebat despre aceasta problema, iar dansii au confirmat ca incepand cu 1 ianuarie 2010 nu voi mai fi scutita de impozit.
Potrivit Codului fiscal (varianta 2010) -Titlul III, Capitolul III, articolul 55, alineatul 4 - "Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:....k^1) veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la functia de baza;"
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba pt ca informatiile mi se par contradictorii?
Va multumesc anticipat,
Gabriela C.
Citat din raspunsul adresat Societatii Handicapatilor Locomotor din Romania:
"Stimate Domnule Presedinte,
ca urmare a adressei dumneavoastra avand ca obiect OUG 109 va comunicam urmatoarele: ANPH si Ministerul Muncii au luat act despre publicarea in Monitorul Oficial a OUG109 si va asiguram ca masurile reglementate de aceasta ordonanta de urgenta nu aduc atingere scutirii impozitului pe veniturile din salariii pentru persoanele cu handicap.
Actul normativ abroga dispozitiile literei a) a art. 26 din legea 448, insa raman valabile dispozitiile art. 55 alin. (4) lit. k1) din Codul fiscal, potrivit carora "veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la functia de baza".
Este inca in vigoare aceasta scutire si la aceasta ora?
In baza carei legi, va rog? A Codului Fiscal al carei art 55, lik K 1 nu a fost abrogat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul din salarii realizat de o persoana cu handicap madeleine radu madeleine radu as vrea sa stiu daca o persoana cu handicap grav sau accentuat care este in acelasi timp si salariat este scutita de la plata impozitului pe venit? conform ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)