avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de întreținere minor

Bună ziua! Am următoarea întrebare, am fost dat în judecată pentru a plăti pensie de întreținere pt minor după 10 ani , iar acțiunea a fost introdusă nu la domiciliul meu ca pârât ci la domiciliul reclamantei. Precizez ca nu am nici un venit, lucrez cu ziua prin sat să-mi câștig existenta, pot să depun întâmpinare ?
Si cu ce participati la cresterea minorului? De cat timp lucrati cu ziua? Cate luni sunteti restant cu pensia alimentara?
Da, puteti depune intampinare.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
Competenţa teritorială alternativă
(1) În afară de instanţele prevăzute la art. 107-112, mai sunt competente:
1. instanţa domiciliului reclamantului, în cererile privitoare la stabilirea filiaţiei;
2. instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază creditorul reclamant, în cererile referitoare la obligaţia de întreţinere, inclusiv cele privind alocaţiile de stat pentru copii;

Pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru copil de 3 ani pentru ramanerea in tara alexuta32 alexuta32 am un copil de 3ani care are tata italian dar din septembrie anul trecut numai locuim cu el stam in romania,acum avem in curand primul proces pt stabilirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară moldovan clara moldovan clara Bună seara. Pentru diminuarea pensiei alimentare este obligatoriu ca depunerea actelor sa se facă in localitatea de domiciliu sau se pot depune la o altă ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor Barabas Reka Barabas Reka Buna ziua, ma puteti ajuta cu un model de cerere majorare pensi intretinere, luand in consoderara ca tatal minorei este titularul Intreprinderii Individuale. ... (vezi toată discuția)