avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor

Buna ziua, ma puteti ajuta cu un model de cerere majorare pensi intretinere, luand in consoderara ca tatal minorei este titularul Intreprinderii Individuale. Unde se depune cererea la judecatoria unde isi are el domiciliul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Barabas Reka , Consilier juridic 13:19, 27 Octombrie 2017
Întreprinderea aia individuală este persoană juridică.
Tata va fi obligat la plată pensie pentru copil, raportat la salariul său lunar, sau dividendele pe care le încasează.
Nu contează ce profit are forma.
Competenta teritoriala este alternativa in cazul cererilor privind obligatia de intretinere, astfel ca puteti depune actiunea la instanta in a carei circumscriptie domiciliati dvs.
Art. 113 c.proc.civ.
Competenţa teritorială alternativă
(1) În afară de instanţele prevăzute la art. 107-112, mai sunt competente:
...........................................................................
2. instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază creditorul reclamant, în cererile referitoare la obligaţia de întreţinere, inclusiv cele privind alocaţiile de stat pentru copii;
............................................................................
Tocmai, nu are salariu, are un asa zis profit, nici dividende nu are, nu are firma ci intreprindere individuala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor lululili lululili Bună ziua! Am următoarea întrebare, am fost dat în judecată pentru a plăti pensie de întreținere pt minor după 10 ani , iar acțiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară moldovan clara moldovan clara Bună seara. Pentru diminuarea pensiei alimentare este obligatoriu ca depunerea actelor sa se facă in localitatea de domiciliu sau se pot depune la o altă ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mă poate ajuta cineva cu răspuns la următoarea ... Madalina2323 Madalina2323 Buna seara! Mă poate ajuta cineva cu răspuns la următoarea speță: \" Împotriva lui x cu domiciliul în Medgidia sa formulat o cerere de chemare în ... (vezi toată discuția)