avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura de angajare a raspunderii solidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura de angajare a raspunderii solidare

Buna ziua.
Doresc sa aflu daca aplicarea raspunderii solidare se aplica / rasfrange si asupra bunurilor dobandite prin donatie sau mostenire de catre debitor.
Totodata, daca se extinde si asupra sotiei / sotului debitorului, in conditiile in care acesta ( sotia / sotul debitorului ) nu a fost asociat, partener sau colaborator in desfasurarea activitatii dar a dobandit bunuri prin donatie sau mostenire de la terti.
Multumesc anticipat.
O zi buna !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
dancorion371, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 16:07, 25 Mai 2016
Persoana careia ii este atrasa raspunderea patrimoniala pentru datoriile societatii, raspunde cu toate bunurile, inclusiv cu cele primite prin donatie sau mostenite.

In ceea ce priveste sotul/sotia, atragerea raspunderii celuilalt sot nu are niciun efect asupra bunurilor proprietate exclusiva, indiferent de modul de dobandire.

Daca exista bunuri comune ale sotilor, creditorii au posibilitatea de a solicita partajarea acestora si pot executa silit doar partea ce apartine sotului debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator melchior melchior in ceea ce priveste raspunderea administratorului in cadrul unei societati comerciale, daca se ajunge la raspundere patrimoniala, in ce masura pot fi afectate ... (vezi toată discuția)
Executare de bunuri comune bradusorin bradusorin Buna seara, Doresc sa ma ajute un bun cunoscator in ale executarii silite. In urma cu ceva timp am scos o suma de bani din banca pentru cineva. Acel cineva nu ... (vezi toată discuția)