avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu CM - nu se mai prezinta la servici; ce pot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu CM - nu se mai prezinta la servici; ce pot face?

Am un angajat cu CM pe perioada determinata de 3 luni. A anuntat ieri prin firma (fara sa depuna vreun act) ca de luni nu mai vine (adica peste 6 zile).
Nu este obligat sa stea in preaviz? daca da, ce pot face? Nu mi se pare normal sa ne lase cu fundul in balta si sa nu putem face nimic. Pe oamenii astia nu-i invata nimeni ce inseamna sa fii responsabil, daca nu poti sa iei masuri impotriva lor. Va rog un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 16:17, 31 Mai 2016
Art.40 C.mun.
...
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
....

Prin urmare, dvs nu sunteti obligata sa achitati contributiile si impozitele aflate in sarcina angajatorului .

Puteti pastra chitanta in original.
a lucrat 3 luni si i s-a prelungit cu inca 3 luni. mai are 1 luna pana expira constractul.
Problema este ca e receptionera la firma si daca de luni nu mai vine ne lasa efectiv descoperiti.
Astfel de oameni merita sanctionati.
Intr-adevar, o puteti concedia disciplinar .
patronul refuza sa-mi primeasca concediul medical,il pot depune personal la cnas?
Nu aveti cum sa-l depuneti direct dvs la C.A.S.

Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate si vedeti ce solutie va dau in acest caz.

Alte discuții în legătură

In ce conditii poti concedia o femeie insarcinata in luna a v- a? victor22 victor22 Salutare, Intrebarea mea este urmatoarea: In ce conditii poti concedia o femeie insarcinata in luna a V- a? Intreb acest lucru deoarece sora mea a fost ... (vezi toată discuția)
Refuzarea platii concediului medical danieladragutza danieladragutza Buna ziua,sunt insarcinata in luna a-8-a,angajata la un magazin,in momentul de fata sunt in c.prenatal,am beneficiat de cm in perioada 21-31 martie.Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)