avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Fiind în concediu creștere copil,în anul 2012 mi-am reînceput activitatea la locul de munca (cu 6 luni inainte ca fetita sa împlinească 2 ani),intre timp am primit și indemnizația.acum am primit înștiințare de la anaf ca trebuie sa restitui banii. Am auzit ca s-a dat legea ca mămicile sa nu mai restituie banii,am fost,am depus cerere dar a fost respinsa .acum eu as vrea sa știu dacă ma încadrez printre acele persoane care trebuie sa primească banii înapoi,as vrea sa știu pt ai da în judecata pt faptul ca mi-au respins cererea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 27 Mai 2016
1. Care este motivul pentru care vi s-a cerut sa restituiti banii?

2. Nu cumva ati uitat sa anuntati AJPIS ca ati reluat activitatea si ati primit indemnizatia in continuare, fara sa aveti dreptul?
OUG nr.111/2010
art.19
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie agenţiei teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

Asadar, obligatia de a anunta va apartine dvs si nu Primariei.

"Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii", principiu de drept potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.
Ady11111 a scris:
Bun.și de legea amnistia fiscala,cine beneficiază?îmi spuneți de legea dim 2010 dar cea din 2014?

Beneficiaza cei care au primit sume necuvenite din vina expeditorului.
Ady11111 a scris:

Bun.și de legea amnistia fiscala,cine beneficiază?îmi spuneți de legea dim 2010 dar cea din 2014?

Nu este vorba despre anul emiterii unui act normativ .. sunt legi mult mai vechi care sunt in in vigoare .

Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului prevede :
Art.III
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.
.....

Asadar dvs. nu ati declarat ,la primarie ca v-ati reluat activitate , situatie care nu face obiectul amnistitiei fisclae.
Ady11111 a scris:
Dacă vina mea este ca nu am anunțat,pentru cele 6 luni în care am primit indemnizația de ce nu s-a sesizat nimeni și sa trimită o somație?de ce ?pentru ca nu își fac treaba deși sunt plătiți din banii noștrii!!!dacă eu plătesc atunci vreau sa plătească și cei care trebuiau sa își facă datoria. Ce as putea face în aceasta situație?

Cei de la AJPIS nu au obligatia legala sa va anunte deoarece ei nu au de unde sa stie ca ati reluat activitatea decat dupa o perioad de timp mai mare.

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - indemnizatie crestere copil krisstinalexandru krisstinalexandru in perioada mai 2012 - mai 2013 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil , am reluat activitatea cu data de 01 mai 2013. In luna iunie 2013 am ... (vezi toată discuția)