avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Procedura contestatiei la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Procedura contestatiei la executare silita

Buna seara,
As dori sa ma ghidati si pe mine in labirintul cailor procedurale. Problema este urmatoarea: S.C. X a primit in luna mai o amenda contraventionala de la IGPR Autostrazi. Procesul verbal de contraventie a fost contestat in termenul legal prin introducerea la judecatorie a unei plangeri contraventionale. Nu s-a platit jumatate din minimul amenzii in termenul de 48 ore. In actiune s-a cerut si suspendarea executarii silite in temeiul art. 31 (3) din Ordonanta nr. 2/2001. Primul termen s-a fixat in noiembrie. In august, am primit de la Administratia Finanatelor Publice o somatie de plata si un titlu executoriu pentru aceasta amenda. Ce am de facut in continuare? Trebuie sa introduc la judecatorie o contestatie la executarea silita sau este suficient sa duc la Administratia Finantelor Publice dovada ca plangerea contraventionala este pe rolul judecatoriei? Prevederile Ordonantei nr. 2/2001 in care se spune ca "plangerea suspenda executarea" opereaza de drept sau trebuie o hotarare judecatoreasca in acest sens???? :O
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 16:54, 20 August 2009
Buna sera .
Certificat de grefa de la judecatorie dus la Administratie si sa va astepte pana la iarna,nu mai este mult :hm: ,nu de alta dar poate castigati si atunci....
Succes !

Alexandra
Suspendarea executarii opereaza de drept, iar actele de executare emise de AFP sunt lovite de nulitate. insa orice nulitate opereaza numai daca e constatata printr-o hotarare judecatoreasca.
probabil ca daca veti duce un certificat de grefa la AFP ei vor suspenda executarea silita pana la data la care se va solutiona recursul in cadrul plangerii contraventionale. eu as face insa contestatie la executare in termenul legal si as obtine anularea actelor de executare emise. daca nu le contestati in termen AFP se va puteafolosi de aceste acte de executare chiar dupa solutionarea recursului, daca va mai fi cazul. in orice caz cred ca trebuie sa va exercitati dreptul de a formula contestatie la executare pentru a nu pierde termenul de 15 zile de la data comunicarii actelor de procedura.
Multumesc mult pentru raspunsuri!=D> Cred ca voi face contestatie la executare pentru linistea mea. Abuzez putin de amabilitatea dumneavoastra si va mai intreb care este cuantumul taxei de timbru si a timbrului judiciar in acest caz?
Cred ca si cererile incidente, ca si plangerea impotriva pv de contraventie sunt scutite de taxa de timbru conform aceleiasi Ordonante nr. 2/2001. Dumneavoastra ce spuneti?:vishenka:
Eu in locul dv.nu as face contestatie la executare ,v-am scris mai sus iar aici ar fi mult de stat isi de scris argumentele de ce nu.
Va doresc bafta ...dar a indoiesc,poate va cere instanta si o cautiune?

Alte discuții în legătură

Competenta agentului constatator MINOKA HR MINOKA HR Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la competenta politiei rutiere de a efectua controale in trafic in baza OG 37/2007 (control existenta ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita contraventie smeagull smeagull Buna ziua, Sunt consilier juridic la primul abuz al primariei asupra s.c. la care lucrez, si am nevoie de putin ajutor: Starea de fapt: Politia comunitara a ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru depasirea masei maxim admise pe axe Imparatul Imparatul Sunt cetatean Basarabean, si am luat o amenda de 35.000 ron pentru ca am depasit cu 1 tona si ceva greutatea pe axe. Masina are 5 axe. remorca are 3. Daca fac ... (vezi toată discuția)