avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita contraventie
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita contraventie

Buna ziua,
Sunt consilier juridic la primul abuz al primariei asupra s.c. la care lucrez, si am nevoie de putin ajutor:
Starea de fapt:
Politia comunitara a amendat contraventional societatea comerciala, in baza unei hot. a consiliului local. Am introdus - in termen - plangere contraventionala impotriva p.v. de contraventie, si am primit primul termen in februrie 2010.
Intre timp, la sediul societatii a sosit si o somatie de executare silita: daca nu platim 1/2 (????) din amenda in 15 zile, se va trece la executarea silita.

Va rog sa imi spuneti daca, dupa parerea dvs., sunt corecti pasii pe care vreau sa ii urmez:
1. sa formulez contestatie la executare, in baza C.pr.civ si C. pr. fiscala.
2. in termen de 15 zile (fara prima, fara ultima) de la data la care somatia a ajuns la sc.
3. motivele contestatiei la executare:
a) existenta unei pl. contraventionale pe rolul instantei, cu privire la procesul-verbal titlu executoriu, motiv de suspendare a executarii silite
b) aspecte formale privind somatia (desi amenda este de 1000, somatia de executare priveste un debit de 500, si este clar ca nu e vorba de plata a 1/2 din amenda in 48 h - au trecut demult cele 48 de ore dupa emiterea pv), poate alte motive dupa ce studiez mai atent inscrisul
4. petite ale actiunii:
a) anularea tuturor actelor de executare
b) suspendarea executarii pana la solutionarea prezentei contestatii
d) susendarea executarii silite pana la solutionarea irevocabila a plangerii c/ventionale introduse impotriva titlului.
c) chelt. de judecata.

Este corect ceea ce vreau sa fac?
Am uitat ceva?

Va multumesc!


Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 17:11, 10 Noiembrie 2009
De ce sa te..scarpini invers?
Ce sa suspenzi cand..este suspendat in baza og 2/01 ? "(3) Plângerea suspendă executarea".
Mai simplu si..eficient: mergi cu un certificat de grefa pe care il obtii de la instanta la care ai introdus pc, si o adresa prin care le aduci la cunostinta ca ai atacat p-v . Te duci la biroul de executari silite pj al Primariei si rezolvi pe loc.
Va multumesc pentru sfat, insa...

Ce ma fac daca, dupa ce obtin certificatul de grefa si il depun la primarie,
acestia imi vor bloca conturile si ma vor executa silit (continuand abuzul initial, de a ma executa in timp ce avem pe rol o plangere la titlu - pentru care primaria a fost deja citata)?
In fapt, am primit somatia, sa zicem, in 1.11.2009.
Din 1 pana in 17.11, eu depun certificatul de grefa la primarie (citata deja in plangerea c/ventionala, cum ziceam).
In 20.11.2009, primaria imi blocheaza contul, si ma executa silit pentru amenda, plus cheltuieli de executare...
In 21.11.2009, eu ce mai fac? Intreb pentru ca plangerea impotriva actelor de executare (contyestatia la executare) are si ea un termen in care se formuleaza, de 15 zile de la inceperea executarii (in cazul meu somatia din 1.11). Contestatia formulata in afara termenului va fi respinsa pe exceptie..., si raman deci si cu banii luati.
Consider ca, la cat de abuziv au procedat si cu amenda in sine, si cu execuarea in ciuda suspendarii de drept, nu am alta solutie.
In plus, este ea suspendarea de drept, dar, in cazul incalcarii, tot imi trebuie hot. jud. sa anulez somatia deja emisa (si orice acte vor mai face astia pana ne judecam pe contestatie) si sa constate suspendarea executarii deja incepute...

eu asa am gandit...
Va multumesc!
Ok, contesta.
Formuleaza si o cerere de suspendare provizorie a executarii silite pana la judecarea cererii de suspendare din cadrul contestatiei la executare. depune-o maine..se pronunta foarte repede.
Retine, nu poti introduce cererea de suspendare provizorie decat odata cu contestatia la executare (prin care ceri si suspendarea executarii pana la solutionarea def. a contestatiei). Asa ca..spor la treaba.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are capacit. proc. pasiva - contestatie la executare smeagull smeagull Buna ziua, Am fost amendat de politia comunitara, am facut palngere contraventionala care este in curs de judecare, si intre timp am fost somat de directia ... (vezi toată discuția)
Suspendarea privizorie si cererea de suspendare a executarii silite Irina S. Irina S. Considerati ca in cadrul unei contestatii LA TITLU se poate formula cerere de suspendare provizorie si apoi cerere de suspendare in cadrul acestui gen de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare horni horni Am primit de la executorul judecatoresc, somatie si proces verbal de calcul al cheltuielilor si am formulat contestatie la executare in termen legal. Somatia ... (vezi toată discuția)