avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cine are capacit. proc. pasiva - contestatie la ...
Discuție deschisă în Executare silită

cine are capacit. proc. pasiva - contestatie la executare

Buna ziua,

Am fost amendat de politia comunitara, am facut palngere contraventionala care este in curs de judecare, si intre timp am fost somat de directia fiscala din primarie sa platesc amenda contestata.
Doresc sa formulez contestatie la executarea silita, insa nu sunt sigur impotriva cui, in acest caz.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Primaria? Primaria prin primar?Directia fiscala a municipiului?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:42, 19 Noiembrie 2009
Nu este cazul sa faceti contestatie. Plangerea contraventionala suspenda de drept executarea PV contraventie. Este suficienti sa ii anuntati de existenta acelui dosar, eventual prin trimiterea unui certificat de grefa.
multumesc de intentie si de sfat.

Va rog, insa, daca se poate, sa imi raspundeti la intrebare, sau sa nu imi raspundeti deloc.

Cine poate avea calitate procesuala in contestatia la executare (este alegerea mea sa promovez aceasta contestatie).

Va multumesc!
Domnule, contestatia la executare va va fi respinsa ca inadmisibila, legea speciala prevazand o alta cale de atac. Cererea de suspendare va fi respinsa ca lipsita de interes, suspendarea operand de drept.
#-o#-o#-o

Capacitate procesuala pasiva are Primaria.

Va multumesc!

Scuzati-ma pentru post-ul anterior, dar am ajuns la limita rabdarii din cauza abuzurilor primariei, care, desi stia de plangerea contraventionala, a inceput executarea silita. Sunt convins ca certificatul meu de grefa nu ii va opri sa ma execute silit - evident ca le-am comunicat existenta litigiului cu privire le titlu, insa ma tem ca nu vor suspenda executarea.
In aceste conditii, asta consider ca trebuie sa fac, pentru a anula actele de executare deja efectuate si executarea in sine.
Interesul este tocmai sa anulez actele deja efectuate, pentru ca n-as vrea, in cazul in care pierd plangerea contraventionala, sa se treaca la executare in baza actelor efectuate acum (de ex., sa nu ma mai someze, pentru ca m-au somat acum, si sa ma execute pe nepusa masa).

Mai apoi, e drept ca vorbim de suspendare de drept, insa, daca primaria o incalca, eu ce sa fac? Contestatie la executare pot sa fac in termen de 15 zile de la inceperea executarii, dupa care se va respinge ca tardiva...

Nu inteleg insa de ce ar fi contestatia inadmisibila...:"> Care este calea de atac prevazuta de legea speciala?

Multumesc din nou.
calea de aqtac este plangerea - pe care ati facut-o deja.
Eu zic sa ii amenintati pe executorii bugetari cu o plangere penala pentru abuz in serviciu.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita contraventie smeagull smeagull Buna ziua, Sunt consilier juridic la primul abuz al primariei asupra s.c. la care lucrez, si am nevoie de putin ajutor: Starea de fapt: Politia comunitara a ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive in contestatia la executare Daniel Adrian Corduneanu Daniel Adrian Corduneanu Buna seara. Dragi colegi, va rog sa-mi suflati putin intr-o problema la care nu ma asteptam. Instanta de judecata mi-a invocat din oficiu lipsa calitatii ... (vezi toată discuția)
Retragere cerere de chemare in judecata si restituirea taxei de timbru judiciar catre reclamant. Bizy Bizy Buna ziua, Va rog spuneti-mi si mie, daca am facut o contestatie la executarea silita, iar cererea a fost deja comunicata catre parat (o institutie publica), ... (vezi toată discuția)