avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Am primit de la executorul judecatoresc, somatie si proces verbal de calcul al cheltuielilor si am formulat contestatie la executare in termen legal. Somatia privea executarea unui proces verbal contraventional prin care mi se aplica o amenda si tarif de despagubire pentru lipsa rovignetei.Procesul verbal nu a fost comunicat la adresa mea ci total aiurea si nu am avut cunostinta de el decat odata cu primirea formelor de executare.Am solicitat si suspendarea executarii silite si am formulat contestatie la executare impotriva executarii si impotriva titlului -procesul verbal contraventional. La termenul de judecata presedinta m-a intrebat de ce n-am formulat plangere contraventionala.I-am raspuns ca ar fi fost respinsa ca fiind tardiv formulata si mi-a replicat ca exista institutia repunerii in termen.
Nu mai stiu ce sa cred...daca se poate contesta titlul prin contestatie la executare...sa inteleg ca o sa-mi respinga contestatia pt. ca nu am formulat plangere contraventionala?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:49, 7 Ianuarie 2013
Da, ati inteles foarte bine. Contestatia la executare pe care ati formulat-o este inadmisibila.
Nu se poate admite in parte in sensul de a se dispune admiterea contestatiei in ce priveste executarea si eventual sa se respinga in ce priveste contestatia la titlu?
Va sfatuiesc sa faceti plangere impotriva pv-ului si sa solicitati suspendarea contestatiei pana la solutionarea acelui litigiu.
Plangerea suspenda de drept executarea, asadar e in interesul dvs ca sa o faceti. Daca nu v-a fost comunicat la domiciliu, sunteti in termen sa faceti plangerea, ptr ca termenul de 15 zile curge de la comunicare ( facuta in mod legal ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are capacit. proc. pasiva - contestatie la executare smeagull smeagull Buna ziua, Am fost amendat de politia comunitara, am facut palngere contraventionala care este in curs de judecare, si intre timp am fost somat de directia ... (vezi toată discuția)
Executare silita olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am primit dupa aprox 3,5 ani un mandat de executare silita ca urmare a unei amenzi de rovinieta primita in 2012, din care am platit la acea data ... (vezi toată discuția)
Poprire cnadnr adi_lazar adi_lazar Buna ziua, Am primit ieri in cutia postala o poprire efectuate de un executor cf unui dosar de executare nr.3564/21.03.2014 (Judecatoria Sector 3) bazat pe ... (vezi toată discuția)