avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac in camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac in camera preliminara

Buna seara,
In calitate de parte vatamata mi-a fost respinsa o plangere de catre judecatorul de camera preliminara, solutia fiind definitiva. In conformitate cu legislatia romana ce cai de atac as mai avea? In varianta in care nu mai sunt cai de atac, considerati ca este admisibila o plangere la CEDO, pe considerentul ca nu mai exista alte cai de atac In Romania?
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
imihai76, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:24, 18 Iunie 2016
Ar fi singura varianta pe care o mai puteti incerca.
imihai76 a scris:

Buna seara,
In calitate de parte vatamata mi-a fost respinsa o plangere de catre judecatorul de camera preliminara, solutia fiind definitiva. In conformitate cu legislatia romana ce cai de atac as mai avea? In varianta in care nu mai sunt cai de atac, considerati ca este admisibila o plangere la CEDO, pe considerentul ca nu mai exista alte cai de atac In Romania?

contestatia in anulare cf. art. 426 d) din CPP pe temei ca judecatorul a fost incompatibil cf. art. 64 (1) f) din CPP adica a incalcat legea, insa e foarte dificil. La tribunalul unde fac eu asta 85% dintre judecatori resping ca inadmisibila in principiu ilegal, si singurul care admite in principiu respinge in fond ilegal... nu stiu cum e la instanta dumneavoastra dar daca nu va e teama de cheltuieli judiciare sau chiar stiti sa le anulati, puteti face contestatii in anulare peste contestatii in anulare pana iesiti din instanta locala unde aveti probleme... Cert e ca cei de la CEDO apreciaza daca aveti mai multe incercari in justitia romana observ

ca sa faceti contestatii in anulare nu trebuie sa faceti nici o greseala, adica ori stiti ce faceti, ori angajati un avocat. La CEDO la fel...

apropo, puteti chema in judecata in civil pe cine ati reclamat penal. Civilul si penalul n-au legatura intre ele. Din nou ar fi util sa vada CEDO ca ati incercat si in civil
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
eusaisapte, utilizator
Contestatia in anulare se refera la judecata in apel, iar aici suntem in camera preliminara.
Nu poate fi vorba despre nicio contestatie in anulare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac la incheiere finala (dezinvestire) Just-drept Just-drept Care este calea de atac la INCHEIERILE pronuntate de catre judecatorul de camera preliminara care mi-a respins plangerea impotriva actelor procurorului ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara fordfiesta fordfiesta Buna ziua ce cai de atac se mai pot exercita impotriva masuri jude de camera preliminara . Solutie pronuntata in camera de consiliu (vezi toată discuția)
Incheiere sau sentinta Just-drept Just-drept Hotararea data de judecatorul de camera preliminara in baza art. 341, alin. 6 - Cod Pr. pen. este Incheiere penala sau Sentinta penala? (vezi toată discuția)