avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte din proprietatea comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte din proprietatea comuna

In conditia cand din anul 2003 folosesc centrala termica de apartament pe gaze, si am platit toate costurile pentru reparatiile la tevile de apa calda, caldura si gaze,verificari la instalatia de gaze a blocului, si orice alte alte costuri legate de instalatiile de termoficare ale blocului,pot sa cer asociatiei de proprietari sa ma scoata de la plata acestor costuri?Precizez ca tevile de caldura ce trec prin apartamentul meu sunt izolate cu vata minerala si carcasa din rigips si ca in permanenta carcasa este rece. Stiu ca in Codul civil art. 654 al 2 precizeaza printre altele :
......Cu toate acestea cheltuielile legate de partile comune folosite exclusiv de catre unii dintre coproprietari,cad in sarcina acestora din urma.
Conducerea asociatiei refuza sub diverse motive sa ma scoata de la aceste cheltuieli. Cum pot sa rezolv aceasta situatie?
Va multumesc anticipat.
26.05.2016
JANICA BLANARU
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2016
blanarujanica, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce obligatii de plata are un membru al ap, cu ct de apartament debransat de la radetde 10 ani janblanaru janblanaru Suntem 16 proprietari din 40 care legal, acum 10 ani, ne-am montat CT de apartament. De ce trebuie sa participam la plata cheltuielilor pentru repararea, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor pentru agentul termic in cazul proprietarilor debransati,legea noua Matalidia Matalidia Buna ziua, Am o nelămurire. De curând ne-am debransati de la sistemul centralizat de încălzire, mentionez ca e vorba de fapt de o microcentrala pentru 5 ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)