Buna ziua,
Am o nelămurire. De curând ne-am debransati de la sistemul centralizat de încălzire, mentionez ca e vorba de fapt de o microcentrala pentru 5 scari de bloc,fara repartitoare.Merge cu gaz si au făcut o convenție cu sistemul public si plătim gifacalorie pentru ca era prea scumpa varianta de plata gaz si apa .In apartament au rămas o parte din coloanele de căldură care nu mai sunt din fontă ci din polipropilena si sunt mascate de rigips. Cei de la asociația de proprietari mi-au spus că indiferent ca sunt acoperite sau nu ,tot imi pune la plata pentru ca s-a abrogat legea care permitea acoperirea acestora si automat neplata cheltuielilor pentru aceste țevi,ținând cont că anul trecut au fost vecini ,în aceeași situație, care nu au plătit aceste țevi!
Stiind că s-a modificat legea asociatie de proprietari , intrebarile sunt in felul urmator:
1.Care este noua lege care prevede modalitatea de plata pentru aceste țevi(nu am reușit să găsesc articolul) sau legea care o abroga pe cea care permitea izolarea tevilor?
2.Cum imi calculează caldura radiantă pentru țevile de polipropilena?
Multumesc frumos,
Zi bună!
1.Nu există, cum nici n-a fost. Sub rigips aveți un strat de vata minerală? Dacă da, înseamnă că nu se pierde căldură spre apartament.
2. Nu va calculează, ci doar va "taxeaza".
Puteți cere răspuns, prin cerere scrisă, chiar de la asociație, chiar e indicat, dar la 1. nu există alt răspuns, iar la 2. ma îndoiesc ca veți primi altceva decât o bazaconie.
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca mascarea instalatiei comune sau izolarea acesteia atrage exonerarea de la obligatia platii parti comune
Colocatari rauplatnici
ieia
Buna ziua. Va solicit un sfat juridic pentru urmatoarea problema: suntem un bloc cu 10 apartamente proprietate personala. Unul dintre locatari si-a montat ... (vezi toată discuția)