avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea cheltuielilor pentru agentul termic in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea cheltuielilor pentru agentul termic in cazul proprietarilor debransati,legea noua

Buna ziua,
Am o nelămurire. De curând ne-am debransati de la sistemul centralizat de încălzire, mentionez ca e vorba de fapt de o microcentrala pentru 5 scari de bloc,fara repartitoare.Merge cu gaz si au făcut o convenție cu sistemul public si plătim gifacalorie pentru ca era prea scumpa varianta de plata gaz si apa .In apartament au rămas o parte din coloanele de căldură care nu mai sunt din fontă ci din polipropilena si sunt mascate de rigips. Cei de la asociația de proprietari mi-au spus că indiferent ca sunt acoperite sau nu ,tot imi pune la plata pentru ca s-a abrogat legea care permitea acoperirea acestora si automat neplata cheltuielilor pentru aceste țevi,ținând cont că anul trecut au fost vecini ,în aceeași situație, care nu au plătit aceste țevi!
Stiind că s-a modificat legea asociatie de proprietari , intrebarile sunt in felul urmator:
1.Care este noua lege care prevede modalitatea de plata pentru aceste țevi(nu am reușit să găsesc articolul) sau legea care o abroga pe cea care permitea izolarea tevilor?
2.Cum imi calculează caldura radiantă pentru țevile de polipropilena?
Multumesc frumos,
Zi bună!
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
Matalidia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:41, 29 Septembrie 2019
1.Nu există, cum nici n-a fost. Sub rigips aveți un strat de vata minerală? Dacă da, înseamnă că nu se pierde căldură spre apartament.
2. Nu va calculează, ci doar va "taxeaza".

Puteți cere răspuns, prin cerere scrisă, chiar de la asociație, chiar e indicat, dar la 1. nu există alt răspuns, iar la 2. ma îndoiesc ca veți primi altceva decât o bazaconie.

Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca mascarea instalatiei comune sau izolarea acesteia atrage exonerarea de la obligatia platii parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cota parte caldura si salubritate turelu turelu Locuiesc intr-un bloc de 12 apartamente, iar 2 dintre ele nu au centrala termica si sunt pe aceeasi coloana cu mine. Pentru acest lucru platesc, iarna, cca 50 ... (vezi toată discuția)
Colocatari rauplatnici ieia ieia Buna ziua. Va solicit un sfat juridic pentru urmatoarea problema: suntem un bloc cu 10 apartamente proprietate personala. Unul dintre locatari si-a montat ... (vezi toată discuția)
1) cei cu centrale proprii de apartament ce platesc caldura emanata ... Dan Nemteanu Dan Nemteanu 1) Cei cu centrale proprii de apartament ce platesc caldura emanata de tevile verticale de la termoficare trebuie sa plateasca indiferent de-s tevile ... (vezi toată discuția)