avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NEPLATA CONTRIBUTIILOR DE CATRE ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NEPLATA CONTRIBUTIILOR DE CATRE ANGAJATOR

Buna seara,

In cazul in care angajatorul nu a platit 2-3 luni contributiile la stat, risc sa nu pot beneficia de indemnizatia pentru copil timp de 2 ani? Ce trebuie sa fac? Mentionez ca in prezent sunt in prenatal si ar trebui sa nasc in octombrie.Lucrez la firma aceasta de anul trecut din septembrie.Mentionez ca in luna septembrie 2008 si octombrie 2008 am lucrat cu conventie civila dupa care din noiembrie cu contract nedeterminat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 14 August 2009
Daca nu le-a achitat, nu puteti beneficia de drepturile de asigurari sociale.
Am avut de curand un caz similar si clienta mea a fost nevoita - fiind in criza de timp - sa achite singura contributia individuala si cea datorata de angajator la somaj, pentru a beneficia de acest drept iar apoi urmeaza a se indrepta impotriva angajatorului. ;)
Va puteti indrepta insa in instanta impotriva angajatorului pentru plata acelor contributii la stat!:)
Modalitatea corecta si eficienta prin care poate actiona salariatul este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca elisabeta05 elisabeta05 Am contract de munca perioada nedeterminata din 2015 la o firma .Am fost internat in spital ,I-am cerut adeverinta de salariat ,ezitand multe zile pana mi-a ... (vezi toată discuția)
Plata contributilor elialy elialy tot la firma unde lucrez nu s-au platit contributile catre stat dar pe fisa de salar sant retinute. Ce ar trebui sa facem? (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a datoriilor fiscale - consecinte pentru angajati gabi_2015 gabi_2015 Buna ziua, Firma la care lucrez legal cu contract de munca pe perioada nedeterminata are restante la plata datoriilor fiscale (TVA, contributii angajator si ... (vezi toată discuția)