avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama iresponsabila, sau nu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama iresponsabila, sau nu

Buna seara ! Ma intereseaza cand o mama poate fi acuzata de iresponsabilitate fata de copii sai ? Am doi copii de 14 si 16 ani , sunt in curs de divort eu nemailocuind cu sotia si copii Mama copiilor mei locuieste cu ei in ap pe care l-a primit donatie de la bunica sa ! A plecat in Italia 2 saptamani la cineva pe care singura recunoaste ca il stie de acum 20 de ani si atunci vreo cateva luni , de pe facebook de vreo 6 luni si cele 2 saptamani petrecute in Italia .Acum spune ca vrea sa se casatoreasca cu persoana respectiva dar sa il aduca sa locuiasca cu ea si copii mei .Din Ialia ! Ca n-are unde sa locuiasca si ca vine s-o ia de sotie , sa stea la ea in casa cu copii mei si sa stranga bani aici sa isi cumpere casa .Toate acestea practic necunoscandu-se !Nu cumva aducand pe cineva necunoscut in casa cu copii mei si ai ei face un mare gest de iresponsabilitate ? Mie ceva nu imi miroase deloc bine in aceasta treaba si i-am spus clar ca imi pune copii in mare pericol practic ea necunoscandu-l pe acel om. Mentionez ca nu ma intereseaza viata ei personala dar la copii mei tin foarte mult si nu voi accepta sa fie pusi in pericol chiar de mama lor !Va multuumesc anticipat pentru orice sfat imi veti da chiar si juridic !Cu respect !
Buna seara,
Ati fi mai impacat daca ar pleca mama copiilor in Italia?
parerea mea,ca inainte de razboi (in care doar copii sunt victime) sa cereti copiilor o parere despre decizia mamei si sa faceti ce e mai bine pentru copii.
mihaicristian69 a scris:


...o mama poate fi acuzată de iresponsabilitate fata de copii sai ?

Am doi copii de 14 si 16 ani, sunt in curs de divort eu nemailocuind cu sotia si copii ...

Menţionez că eu sunt intr-o alta relatie si nu ma intereseaza decat strict siguranta copiilor mei!


:confused:

Imi vine să scriu no comment, dar e contrar regulamentului.

Ambii părinţi răspund pentru cresterea copiilor lor. (ai lor, nu "ai săi")
În ce fel v-aţi asumat dvs. responsabilitatea? Asta presupune să vorbiţi despre faptele dvs. nu despre ... prieteni.

Copiii au 14 şi 16 ani! Opinia lor contează! Nu găsesc o vorbă...

Dacă număr cuvintele pe care le-aţi scris despre soţie/prietenul acesteia şi cele despre copiii dvs. imi rezultă ...cam ce vă interesează.


Va multumesc anticipat pentru orice sfat imi veti da chiar si juridic !


Cu privire la minori sau despre ce, mai exact? :hm:

Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2016
romascanu, moderator
Acei copii sint aproape adulti, nu vor fi in nici un pericol. Pur si simplu tu nu esti de acord ca ei sa sa fie integrati in alta familie dar asta nu este ilegal or periculos.
Nu ai ninic ce face aici, va trebui sa accepti situatia.
"Ca n-are unde sa locuiasca si ca vine s-o ia de sotie". Cum adică n-are unde să locuiască? Până acum ce a făcut şi vrea să muncească în România să-şi cumpere casă??? Bine, nu putem să vorbim de iresponsabilitate, dar se ivesc multe semne de întrebare legate de acest domn. Copiii nu-l cunosc şi se trezesc cu el în casă. Sunt şi eu la a doua căsătorie, dar cel mai important lucru pentru mine a fost relaţia copilului clădită în timp cu noul partener. Abia după aceea ne-am mutat împreună şi ne-am căsătorit. Copiii în discuţie da, sunt mari, dar nu sunt adulţi, şi sunt la o vârstă foarte dificilă, probabil sunt afectaţi şi de divorţ. Din punctul meu de vedere aveţi dreptate să vă faceţi griji, şi eu mi-aş face. Fosta soţie are dreptul să-şi refacă viaţa, dar nu aşa, dacă s-ar fi gândit la copii, nu are fi procedat astfel.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie eu si sotia am divortat ... oanna2017 oanna2017 buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia am divortat la notar,la divort am hotarat sa cedam casa celor 2 minori (copii nostri) iar sotia sa aibe ... (vezi toată discuția)
Amanta si copiii mei ADANNA ADANNA Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc.... Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)
Custodie - criterii morale BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. As dori sa va consult in numele unei cunostinte de sex feminin care se confrunta cu un proces de divort (fiindca ma indoiesc ca se va rezolva la ... (vezi toată discuția)