avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie - criterii morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie - criterii morale

Buna ziua. As dori sa va consult in numele unei cunostinte de sex feminin care se confrunta cu un proces de divort (fiindca ma indoiesc ca se va rezolva la notar) si care este foarte nelinistita in privinta custodiei.

In fapt cunostinta mea s-a despartit de sot in urma cu aproximativ o luna - cei doi cazand de comun acord (deocamdata) sa imparta timpul petrecut cu cei doi copii minori ai lor (15 si 9 ani) sub forma "o saptamana la mine, o saptamana la tine". Cunostinta mea are o relatie de tip parteneriat amoros cu un alt barbat si este extrem de speriata de posibilitatea ca, daca inca-sotul ei ar afla, ar putea sa foloseasca aceasta informatie in fata unei Instante de judecata si ar avea de suferit atunci cand este decisa custodia asupra copiilor.

Tin sa mentionez ca, in ceea ce priveste indatoririle de mama, si le indeplineste exemplar, se preocupa de copii (atunci cand se afla in grija ei), ii sustine financiar in orice mod rezonabil si, mai mult decat atat, fetita cea mica e suficient de stresata de momentele in care se afla la tatal ei si isi prefera mama.

Va rog sa imi spuneti daca, iesind la iveala relatia pe care ea o are cu aceasta persoana de sex masculin (sau orice alt sex, de fapt, ca nu cred ca face vreo diferenta), exista posibilitatea afectarii ei in cadrul procedurii de stabilire a custodiei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:37, 28 Octombrie 2019
Nu ar trebui să o afecteze atâta vreme cât îngrijește de copiii ei într-un mod corespunzător.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate avea consecinte în cazul In care noul partener ar pune în pericol integritatea fizică ,psihică a copiilor și acest lucru ar putea fi dovedit.In rest în cazul uneii relatii normale nu ar tb sa fie probleme.
Persoana a fost condamnata la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru lipsire de libertate in mod ilegal asupra unui minor, apoi la 2 luni pentru amenintare si 1 luna pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti si a primit o pedeapsa privativa de libertate in cuantum de 3 ani 2 luni si 10 zile - din care a executat efectiv 2 ani si 23 de zile, apoi a fost liberat conditionat, iar in momentul de fata pedeapsa este considerata ca executata.

As vrea sa stiu daca aceste aspecte (fiindca de altele nu se face vinovat in prezent) pot inclina balanta in defavoarea cunostintei mele.
Dacă ați fi precizat aceste aspecte încă de la început v-aș fi spus că vor influența asupra deciziei privind stabilirea locuinței copiilor. Dacă tatăl insistă și dovedește relația cu o persoană care a săvârșit de-a lungul timpului mai multe infracțiuni, inclusiv asupra unor minori, are șanse mari ca locuința copiilor să fie stabilită la el.
Inteleg. As fi precizat de la inceput, daca as fi stiut ca importa. Abia cand am citit replica celuilalt domn avocat mi-a trecut prin minte sa discut aspectul acesta.

Va multumesc amandurora pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Renunţare la custodie GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Există posibilitatea ca unul dintre părinţi să poată renunţa la custodia copiilor minori fără a divorţa de soţ/soţie? Vă ... (vezi toată discuția)