avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei

Buna ziua,

Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori (fiecare ap are un suport metal pt ghiveci in geamul bucatariei- asa a fost construit blocul).

Astazi m-am dus la electrica sa o puna in alte parte caci imi deranjeaza prioprietatea, nu pot planta flori pe aceasta parte. L-am rugat sa puna in alte parte , in scara blocului etc. mi sa refuzat, mi sa spus ca acel loc este cea mai ideala pt cutia respectiva.
Am fost sfatuit sa nu plantez flori in partea acela. Ironic

Un normativ ii obliga pe ei sa pune aceste contoare exterior, si nu in scara blocului.

Nu au acordul meu si nici a asociatiei de proprietari pt a monta in acel loc.
SI NOI, LOCATARII VREM ACEL CONTOR SA FIE MONTAT. dar nu oriunde. Nu ar trebui sa fie un compromis?

Ca locatar/proprietar pot sa fac ceva ca exteriorul blocului sa arata mai bine estetic sau nu? Ne luptam si cu furnizorii de internet, sa puna cutiile in scara.

Care ar fii demersul daca se poate face ceva?

Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
zolyxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 20:45, 31 Mai 2016
Si eu asi dori sa aflu un raspuns concret caci si noi ne confruntam cu aceasta problema - internet, cutii abandonate etc.
Chiar poate sa monteze oricine ce vrea pe peretele exterioara a blocului?
Nu. Nu se poate monta orice si oriunde pe peretele blocului fara acodul asociatiei si/sau al proprietarilor.
Sesizati asemenea situatii la primarie daca aceste utilitati va sunt totusi strict necesare si impuse sau, mai ales in cazul unor firme particulare (de ex. cablu TV, net..), dati-le jucariile jos de pe acel perete fara sa-i intrebati tot asa cum nici ei nu v-au intrebat.
Multumesc pt raspuns
Pana la urma o sa depunem la Electrica o cerere prin care instiintam pe ei si in scris ca sa le muta cutia de acolo, in scara blocului sau unde vor ei dar nu pe peretele exterior al blocului.

Din cauza ca cutia respectiva modifica aspectul arhitectural al blocului (OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 ) vom cere de la Electrica sa arata si autorizatia de constructie, acordul asociatiei si acordul vecinului care este afectat in mod direct de aceasta cutie.

Daca nu primim un raspuns favorabil numai atunci sezizam problema la primarie, si la urma ramane instanta.

Alte idei ce putem sa trecem la cererea noastra catre Electrica?
Societatea de distributie a energiei electrice isi monteaza cutia in exteriorul blocului pentru a nu fi impiedicati la interventii de usile incuiate.
Deci nu cred sa aveti succes cu aceasta cerere.

Dar am o nelamurire. Tineti mai mult la aspectul exterior al blocului decat la cel interior?
Cutia care contine sigurantele (panoul electric) este afara. Aici poate sa intervina in caz de nevoie cand vrea. Contoarele apartamentelor (20 buc) sunt in scara blocului.
Acum Electrica a montat un contor pt modulul de energie termica care pana acum era alimentat de energia electrica a scari blocului.

Mai mult de atat vor sa scoate (in viitorul apropiat) si contoarele apartamentelor afara.
Pana la urma blocul va arata ca un brad de craciun.

Da, tin mai mult de aspectul exterior al blocului decat cel interior, caci inauntru putem sa punem si sub scara, etc unde nu ne deranjeaza.

Din spusele DVs reiese ca electrica are alte legi,(ei pun unde vor- fara autorizatie de constructie si fara acordul asociatiilor) si nu trebuie sa respecte acelea pe care noi trebuie?
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
zolyxx, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Pozitionare contor energie electrica si gaze. buna dimineata, ... Ela Pacurar Ela Pacurar Pozitionare contor energie electrica si gaze. Buna dimineata, Locuiesc la parterul unui bloc, toate contoarele de gaze si curent electric ale tuturor ... (vezi toată discuția)