avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pozitionare contor energie electrica si gaze. Buna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pozitionare contor energie electrica si gaze. Buna dimineata, ...

Pozitionare contor energie electrica si gaze.
Buna dimineata,
Locuiesc la parterul unui bloc, toate contoarele de gaze si curent electric ale tuturor apartamentelor sunt montate pe peretele exterior al apartamentului meu, pe casa scarii.Blocul este nou construit, inca nu avem asociatie, dar as dori sa stiu daca aceasta situatie este una temporara avand in vedere ca e bloc nou construit, sau este permanenta.In cazul in care este permanenta, ce riscuri exista pt.mine?
In cazul in care este o situatie temporara, ce demersuri ar trebui sa intreprind ca sa nu devina permanenta? In principiu situatia ma incomodeaza numai pe mine, restul de proprietari nu sunt afectati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:17, 19 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contor de gaz langa contor energie electrica nu suna bine.Poate proiectantul instalatiei de gaz nu stie de instalatia electrica sau invers.Gaz si scantei electrice?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati sa vedeti proiectul de instalatii electrice si de instalatii pentru gaze si verificati pozitionarea contoarelor.
In mod normal, la proiect trebuie sa existe aviz de la firma de distributie gaze respectiv de la firma de distributie energie electrica.
Pentru usurinta citirii contoarelor, amplasare contoarelor poate fi la parterul blocului intr-o zona asigurata prin proiect la incendiu si/ sau explozie.
Multumesc.Nu cred ca peretele e securizat in vreun fel, eu am vizionat in perioada in care inca era in constructie, iar la 2 saptamani dupa vizionare deja erau montate contoarele pe acel perete.Nu ar fi trebuit ca fiecare apartament sa aiba contoarele in dreptul sau, adica ar fi legal sa le puna pe toate pe acelasi perete, chiar daca e zona comuna, acesta fiind peretele exterior al apartamentului meu ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi cu atentie mesajul meu anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei zolyxx zolyxx Buna ziua, Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori ... (vezi toată discuția)
Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului Laur_ant Laur_ant Buna ziua, Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)