avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor electric montat exterior, fara acordul meu si a asociatiei

Buna ziua,

Stau la parter si mi sa montat un contor electric cu cutie pe peretele exterioara a blocului , chiar cu 5cm deasupra ghiveciului de flori (fiecare ap are un suport metal pt ghiveci in geamul bucatariei- asa a fost construit blocul).

Astazi m-am dus la electrica sa o puna in alte parte caci imi deranjeaza prioprietatea, nu pot planta flori pe aceasta parte. L-am rugat sa puna in alte parte , in scara blocului etc. mi sa refuzat, mi sa spus ca acel loc este cea mai ideala pt cutia respectiva.
Am fost sfatuit sa nu plantez flori in partea acela. Ironic

Un normativ ii obliga pe ei sa pune aceste contoare exterior, si nu in scara blocului.

Nu au acordul meu si nici a asociatiei de proprietari pt a monta in acel loc.
SI NOI, LOCATARII VREM ACEL CONTOR SA FIE MONTAT. dar nu oriunde. Nu ar trebui sa fie un compromis?

Ca locatar/proprietar pot sa fac ceva ca exteriorul blocului sa arata mai bine estetic sau nu? Ne luptam si cu furnizorii de internet, sa puna cutiile in scara.

Care ar fii demersul daca se poate face ceva?

Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
zolyxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 20:45, 31 Mai 2016
Atentie!

E bine sa cititi reglementarile in domeniul energiei si HG-urile din acest domeniu! E posibil sa nu puteti face nimic pentru ca:

- Electrica vine intotdeauna cu proiect aprobat.
- Daca vrei jucaria aia in alt loc, trebuie sa demonstrati stiintific si legal ca acest lucru este POSIBIL si FEZABIL, dpdv al reglementarilor in energie. Un panou electric nu poate fi montat oriunde, oricum.
- "Jucaria" care s-a montat este proprietatea dvs, a asociatiei sau a celor de la Electrica? Nu puneti mana sa o demontati fara sa stiti clar care e statutul juridic al instalatiei ca ajungeti sa fiti acuzat si de alte lucruri.....
- Consultati, la randul dvs (personal sau prin Asociatia de Proprietari), o firma abilitata sa faca astfel de proiecte (sa aiba Certificare ANRE, altfel efortul e inutil si nu va fi luat in seama....) si demonstrati-le celor de la Electrica urmatorul aspect: panoul se poate monta si in alta parte!
- Nu va bazati ca vor veni cei de la Electrica sa-l mute, ei deja s-au incarcat cu niste costuri atunci cand l-au montat. Nu-i mai vedeti p-acolo....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Pozitionare contor energie electrica si gaze. buna dimineata, ... Ela Pacurar Ela Pacurar Pozitionare contor energie electrica si gaze. Buna dimineata, Locuiesc la parterul unui bloc, toate contoarele de gaze si curent electric ale tuturor ... (vezi toată discuția)