avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

Buna ziua, am divortat de 10 ani si am ramas cu numele sotului, as vrea sa il schimb si sa revin la numele de fata , ce pasi trebuie sa urmez, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:08, 28 Mai 2016
pentru inceput veti achita la posta o taxa de publicare a anuntului dvs. in Monitorul Oficial al Romaniei. Taxa e 40 de lei. Dupa care formulati o cerere avizata de starea civila de la locul dvs. de domiciliu, insotita de copii ale actelor dvs. de identitate si stare civila, pe care le veti inainta la Bucuresti la Monitorul Oficial. Dupa ce veti primi acasa monitorul in care sa va regasiti anuntul, asteptati 30 de zile, termenul de formulare a contestatiei, dupa care va deplasati la primarie, la starea civila de domiciliu cu monitorul in original, copii legalizate la notar dupa toate actele de stare civila, cazierul fiscal si judiciar. Dureaza cam 3 luni pana la aprobare, dar motivul dvs. e legal si nu cred ca veti fi refuzata. Desigur era mult mai bine daca ati fi optat pentru revenirea la numele de fata la data divortului, v-ati fi scutit de drumuri si bani, dar asta este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume Lalula87 Lalula87 Buna ziua, In curand imi voi schimba numele de familie si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in acest demers.Mentionez ca in urma ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui nancyadina nancyadina Buna ziua, dupa casatorie eu mi-am pastrat numele de fata ,iar sotul pe al lui si nu avem nume comun de familie. Acum eu as vrea sa iau numele de familie ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alibec alibec va salut cu respect ,am si eu o intrebare ,daca de curand mi-am schimbat religia de fapt nu aveam nici una pt ca tatal meu fiid de religie musulmana iar mama ... (vezi toată discuția)