avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata acordare concediu medical la externarea din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata acordare concediu medical la externarea din spital

Buna ziua! In calitate de medic primar, cu aviz de la medicul de expertiza medicala de prelungire a unui concediu medical cu inca 30/31 de zile (dupa depasirea a 90 de zile initiale de concediu medical), se mai aplica regula ca la externarea din spital sa accord 7 zile de CM sau 21 de zile cu accordul medicului sef de sectie? Sau conform avizului pot accorda 30/31 de zile? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: PaulHerta , utilizator 11:37, 30 Mai 2016
In Ordinul 60/32 privind Normele de aplicare a OUG158/2005,nu exista nicio reglementare privind situatia prezentata de catre dvs. In concluzie,aplicati regula generala,pe care o cunoasteti ,7 zile cm la externare,max. 21 de zile cu acordul sefului de sectie. După expirarea concediului medical acordat la ieşirea din spital, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeaşi afecţiune, urmând ca, în cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă, să trimită pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)
Zile de cm la externare ContSters462501 ContSters462501 Se poate acorda mai mult de 21 zile la externare , cu avizul medicului expert? (vezi toată discuția)