avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat de atestare fiscala

Sunt persoana fizica, cu domiciul in buletin pe Tecuci dar locuiesc si lucrez in Galati, unde am viza de flotant. De unde trebuie sa ridic certificatul de atestare fiscala, de la Tecuci sau Galati?
Cel mai recent răspuns: mihaela_ghe , utilizator 15:41, 28 Mai 2016
La organul fiscal central în a cărui rază teritorială aveti domiciliul fiscal.

Cererea/Adresa de eliberare a certificatului de atestare fiscală se depune la registratura organului fiscal central competent sau se comunică prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire, sau prin intermediul serviciului "Spaţiu privat virtual". Cererea/Adresa de eliberare a certificatului de atestare fiscală poate fi transmisă şi prin mijloace de transmitere la distanţă, însoţită de o copie a documentului eliberat de autoritatea contractantă, după caz. În situaţia în care cererea/adresade eliberare a certificatului de atestare fiscală a fost depusă/transmisă la un alt organ fiscal decât cel competent în eliberarea certificatului, acesta comunică de îndată solicitantului eroarea şi indică organul fiscal central competent la care trebuie să depună cererea/adresa.
Multumesc mult!
Mai am o nelamurire: domiciliul fiscal inseamna, pentru persoanele fizice, adresa unde isi au domiciliul sau adresa unde locuiesc efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu.
Prin notiunea „adresa unde locuiesc efectiv” se intelege adresa locuintei pe care o persoana o foloseste in mod continuu peste 183 de zile intr-un an calendaristic, intreruperile de scurta durata nefiind luate in considerare. Daca sederea are un scop exclusiv de vizita, concediu, tratament sau alte scopuri particulare asemanatoare si nu depaseste perioada unui an, nu se considera adresa unde locuiesc efectiv.
Domiciliul fiscal trebuie inregistrat la organul fiscal numai in situatia in care este diferit, dupa caz, de domiciliu sau de sediu social.

Intrebare: Sa inteleg ca domiciul fiscal este pe Galati si trebuie sa il inregistrez la organul fiscal, ca persoana fizica? Din cate am precizat, pe Galati am viza de flotant.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimare domiciliu fiscal persoana fizica catinca_ana catinca_ana Sunt o persona fizica care m-am mutat cu domiciliul de la Suceava la Bacau. La Suceava aveam pe rol niste contracte de inchiriere pentru care ultima rata este ... (vezi toată discuția)
Domiciul fiscal diferit de sediu social amaliab amaliab Buna ziua! Daca vreau sa modific sediul FISCAL al unei firme in sectorul 6 (sediul social ramane in sectorul 3), mai am nevoie de acordul vecinilor de la ... (vezi toată discuția)
Inscriere pfa administratie financiara/depunere formular 220 iulia1954 iulia1954 Buna ziua, In urma infiintarii unui PFA, legea spune ca trebuie sa ma inscriu la administratia financiara in termen de 15 zile. Ceea ce am si incercat sa ... (vezi toată discuția)