avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuare somaj

Buna ziua,
Am o intrebare legata de incheierea contractului de munca pentru a reintra in somaj, el fiind suspendat. Am fost angajata la o firma pe perioada determinata (21.05.2016-19.06.2016), iar astazi, 27.05.2016, am fost anuntata ca am incheiat colaborarea cu ei. Firma nu mi-a dat preaviz desi este stipulat in contract. Mentionez ca eram in somaj cand m-am angajat, iar perioada aceasta l-am suspendat. Intrebarea mea este: cu ce articol din codul muncii trebuie sa mi se inchida contractul pentru a putea fi repusa in plata la somaj?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
simmie77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 27 Mai 2016
Nu exista reglementat asa ceva in Legea 76/2002.

Legea 76/2002:
art.45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
....

Data încetării situaţiei care a condus la suspendare = data incetarii c.i.m. , fara a se mentionat si temeiul de drept al incetarii acestuia.
cred ca nu m-am exprimat eu corect. In momentul de fata somajul este suspendat, pentru a putea fi repusa in plata da la data incetarii contractului de munca, acesta cu ce articol trebuie sa fie inchis? Eram in somaj cand am fost angajata pe perioada determinata In conditiile in care contractul este pe perioada determinta si eu am fost anuntata cu 3 saptamani inainte de expirarea acestuia, ca incetam colaborarea. Daca se ajungea la finalu perioadei contractuale era simplu: art. 56, alin. 1 lit. i. Dar in situatia prezentata?.....
simmie77 a scris:

cred ca nu m-am exprimat eu corect. In momentul de fata somajul este suspendat, pentru a putea fi repusa in plata da la data incetarii contractului de munca, acesta cu ce articol trebuie sa fie inchis? ...

Cu orice articol ... legea nu prevede asa ceva, de aceea v-am explicat mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare somaj Perota Perota Daca ma angajez cuCIM pe perioada determinata de 3 luni,suspend somajul si imi dau demisia inainte de expirarea celor 3 luni,mai pot reintra in somaj? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj Valentin64 Valentin64 Buna, recent am fost disponibilizat, am intocmit dosarul pentru somaj si dupa o saptamana am gasit de lucru cu contract pe 6 luni, dar in perioada de proba am ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima pentru solicitare somaj dupa incetare cim mytzusky mytzusky Buna ziua, Persoana in cauza are contract pe perioada determinata pana in data de 10 septembrie. Tot cam in acceasi perioada va participa la interviuri ... (vezi toată discuția)