avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... leasing operational fara rata reziduala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

leasing operational fara rata reziduala

am semnat un contract de leasing operational iar in contract nu este specificata nici o rata reziduala .Desfasuratorul costurilor de leasing cuprinde urmatoarele:-garantie 20% din valoarea obiectului de leasing ,comision in valoare de 2% din valoarea finantata si 36 de rate lunare .intrebarea mea este eu la cevaloare achizitionez obiectul de leasing dupa expirarea contractului daca nu este stipulatanici o rata reziduala ?si daca nu optez pentru cumpararea obiectului de leasing imi vor fi inapoiate taxade prima inmatriculare si sumele cheltuite cu inmatricularea deoarecesi pe acestea tot eu le-am suportat ?ce se intampla cu garantia platita ?cautiunea este acelasi lucru cu garantia?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 01:51, 14 August 2009
Regula in leasingul operational este ca la finalul contractului bunul care a facut obiectul operatiunii de leasing se restituie societatii de leasing. Avantajul firmei dvs. este ca sumele platite lunar sunt deductibile in totalitate. La cel financiar puteati deduce dobanda si amortizarea, daca nu gresesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

tva leasing financiar lucica21 lucica21 buna ziua . cer ajutor pt. ca nu sunt sigura ca am facut corect urmatoarele inregistrari. o firma de transport achizitioneaza un autoturism-passat-- in ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala leasing financiar laviluca laviluca Buna ziua, Sunt o PFA si in ianuarie 2012 s-a terminat contractul de leasing financiar pentru un autoturism, contract care a inceput in anul 2007. Am primit ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)