avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare Elev pe timpul Vacantei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare Elev pe timpul Vacantei

buna seara,vreu si eu sa ma angajez la firma parintilor mei si as dori sa stiu ce acte imi trebuie mie si ce acte le trebuie parintilor mei pentru a se incadra in legea 72/2007.astept un raspuns cat mai urgent.multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 15 August 2009
Trebuie sa aveti acordul parintilor, examen medical si contract de munca pe perioada determinata NUMAI PENTRU VACANTA SE POATE INCJHEIA CONTRACTUL PE MAXIM 6O DE ZILE
Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.

Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Prin urmare, daca aveti implinita varsta de 16 ani puteti semna un c.i.m.
nicoleta1206 a scris:

buna seara,vreu si eu sa ma angajez la firma parintilor mei si as dori sa stiu ce acte imi trebuie mie si ce acte le trebuie parintilor mei pentru a se incadra in legea 72/2007.astept un raspuns cat mai urgent.multumesc...

Daca aveti pana in 16 ani va trebuie acordul parintilor . Daca aveti peste 16 ani va trebuie actul de identitate si puteti incepe activitatea!
SUCCES!
=D>
am 18 ani fara 3 luni...adica nu se mai pune problema cu acordul parintilor...in afara de contract d munca,carnet de munca,dispozitie de repartitie,adev medicala s copie dupa un act de calificare imi mai trebuie ceva?
Buna seara. Intervin si eu in discutie. Conform Normelor metodologice la aceasta lege, la conventia incheiata cu AJOFM angajatorul trebuie sa anexeze:
- tabel nominal cuprinzând elevii şi studenţii încadraţi în muncă pe perioada vacanţelor, întocmit potrivit unei anexe tipizate;
- adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atestă că persoana are statut de elev şi urmează cursurile într-o instituţie de învăţământ de stat sau particular, înfiinţată potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresă a perioadei de vacanţă;
c) actul de identitate al elevului, în copie;
d) copia contractului de muncă, încheiat cu respectarea condiţiilor de vârstă şi a regimului legal al muncii tinerilor, înregistrat, după caz, la inspectoratul teritorial de muncă, conform prevederilor legale.
e) declaraţie pe propria răspundere a angajatorului (se da in fata functionarului public, in scris)
Contractul de munca trebuie sa fie incheiat pe 6 ore (aveti sub 18 ani), pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii.

Alte discuții în legătură

Colaborare pfa cu alte persoane fizice neautorizate inclusiv minori adrianmoc adrianmoc Buna ziua, Am o autorizatie de persoana fizica(PFA) si as dori sa colaborez cu elevi de liceu(Varste intre 15-18 ani) pentru reincarcare electronica la ... (vezi toată discuția)
Varsta minima de angajare Claricom Claricom Dorim sa angajam un elev de 16 ani cu program n ormal pe perioada vacantei si cu program redus in timpul scolii.Se poate?Trebuie acordul parintilor(dau ... (vezi toată discuția)
Angajare minor 16 ani marianadavid marianadavid Buna seara, Am angajat 2 persoane de 16 ani, cu acordul scris al parintilor. Contabila imi spune ca trebuie sa le inched contractele de munca deoarece c sunt ... (vezi toată discuția)