avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila desfiintarea actelor juridice fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila desfiintarea actelor juridice fara desfiintarea contractului?

e posibila desfiintarea actelor juridice fara desfiintarea contractului?

Cod civil
Desfiintarea contractului si a actelor subsecvente Art. 1.254
(2) Desfiintarea contractului atrage, in conditiile legii, si desfiintarea actelor subsecvente incheiate in baza lui.

In fapt Directia de sanatate publica a emis o decizie, care conform jurisprudentei poate fi atacata in speta anularii actului juridic. Deoarece decizia e lovita de nulitate absoluta si relativa pentru nerespectarea legii si a contractului administrativ al autorilor cu statul implicit cetatenii, am solicitat desfiintarea acestei decizii si punerea partilor in situatia anterioara, adica obligarea Directiei de sanatate sa-si faca datoria

Desfiintarea contractului nu e prerogativa mea ci a statului deci nu pot cere asta... probabil, dar pot cere anularea actelor judice sau "subsecvente" conform textului de lege fara anularea contractului?

Alte discuții în legătură

Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Anulare fortata decizie cim okidoki0809 okidoki0809 In data de 25.10.10 in unitatea noastra s-a emis o decizie de redistribuire a personalului TESA conform ord.MS1224/2010.Am semnat actele aditionale de ... (vezi toată discuția)
Cum putem anula „fizic” în instanțe cele 11 hotărâri ale adunării generale, dacă le-am anulat deja definitiv, prin semnăturile a 4 judecătoare ? flory_mr flory_mr Cum procedăm dacă noi am câștigat un proces în care 4 judecătoare din două Instanțe au semnat sentința definitivă de Nulitate Absolută a ... (vezi toată discuția)