avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare fortata decizie cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare fortata decizie cim

In data de 25.10.10 in unitatea noastra s-a emis o decizie de redistribuire a personalului TESA conform ord.MS1224/2010.Am semnat actele aditionale de redistribuire, iar pe 17.01.11 unitatea a primit o instiintare de la MS ca mai trebuie redistribuiti conform normativului inca 13 persoane. In consecinta , pe 17.02.11 angajatorul emite o noua decizie prin care dispune "incetarea aplicabilitatii" primei decizii si dispune ca toate persoanele redistribuite sa fie trecute pe functiile avute anterior si aplicarea din nou a ord MS1224/2010. Nu stiu cum trebuie sa procedam cind vom primi aceasta decizie, daca s-o semnam sau nu, daca actele aditionale se anuleaza de la sine, cum putem fi protejati? Eu fac parte din categoria celor distribuiti prima data si nu vreau sa trec pe postul avut anterior. Pot sa refuz semnarea deciziei si sa raman in continuare pe postul unde am fost redistribuita?
Cel mai recent răspuns: okidoki0809 , utilizator 11:35, 20 Februarie 2011
Actele aditionale semnate au ca temei legal decizia din 25 oct.2010. Anularea deciziei duce la anularea automata a actelor aditionale incheiate in baza ei. Nu stiu de ce, insa unitatea nu a suplimentat nr de persoane cu cele 13 printr-o decizie noua. dar este problema ei de ce a procedat asa. Si nici de ce trece atat timp de la primirea unui ordin la emiterea unei decizii si semnarea actelor aditionale. Nu aveti cum sa va opuneti, dar poate veti fi din nou printre cei care vor semna iar actul aditional. Totusi daca prin acea redistribuire se schimba felul muncii, locul muncii sau salariul este nevoie de acordul salariatului. Procedat in consecinta.
Dispozitia noua (nr58) dispune ca "Incepand din data 15.02.2011 isi inceteaza aplicabilitatea dispozitia nr.494/25.10.2010". In actele noastra aditionale bazate pe decizia 494 nu se specifica ca am fost redistribuiti pe perioada limitata si nu este vina salariatilor ca dispozitia 494 a fost emisa fara a avea aprobarile necesare sau a fost gresita normarea personalului. Este o decizie interna, gresita de unitate, dar care a avut ca efect intocmirea unor acte aditionale prin care ni se schimba locul muncii . Revenirea la vechile locuri de munca nu ar trebui sa se faca tot pe baza unor acte aditionale?
Dupa cum am mai afirmat, decizia a dus la intocmirea actelor aditionale. Deci ea este temeiul de drept. Anularea deciziei duce la anularea actelor aditionale intocmite in baza ei.Din alt punct de vedere, schimbarea locului/felului muncii si a salariului necesita acordul expres al salariatului. Deci puteati refuza schimbarea intervenita daca ea era una din cele 3 si nu v-ati dat acordul anterior. Dar ceea ce va intereseaza pe dvs. constat ca nu este acest aspect. Ca ultim raspuns: in aceasta situatie revenirea la vechile locuri de munca nu se face prin act aditional.
cf.legii 168/12nov1999 solutionarea conflictelor de drepturi (adica modificarea unui CIM sau constatarea nulitatii se solutioneaza numai de catre instantele judecatoresti.
Totodata, cf Codului Muncii art.57 al.
"(6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor.
(7) Daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de catre instanta judecatoreasca." Deci anularea unei decizii interne, nu poate atrege dupa sine si anularea actelor aditionale. Un act aditional nu poate fi modificat decit printr-un alt act aditional.
Anularea unui act poate atrage anularea actelor subsecvente , potrivit principiului anularii actului subsecvent ca urmare a anularii actului initial ( "resolutio jure dantis resolvitur jur accipientis" ).
Principiul este definit ca fiind acea regula de drept in virtutea careia, anularea actului initial primar atrage anularea si a actului subsecvent, urmaritor, datorita legaturii sale cu primul.

Alte discuții în legătură

Parte civila intr-un proces penal Liulica Gina Liulica Gina Ce inseamna \"resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis\" are vreo legatura cu subiectul pe care l-am prezentat zilele trecute??? Multumesc inca o data ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta vanzare-cumparare giglesionut giglesionut am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare ... (vezi toată discuția)