avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila intr-un proces penal

Ce inseamna "resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis" are vreo legatura cu subiectul pe care l-am prezentat zilele trecute??? Multumesc inca o data pentru fiecare sfat..
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:02, 23 Iulie 2009
Nu stiu ce ati postat zillele trecute, insa aceasta inseamna o aplicare a principiului efectelor nulitatii actelor juridice, potrivit caruia anularea actului initial arage si anularea actului subsecvent-resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta vanzare-cumparare giglesionut giglesionut am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Principiu Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cum se traduce expresia ,,resoluto jure dantis, resolvitur jus accipiens\'\'? La ce se refera? Va multumesc! (vezi toată discuția)