avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Principiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Principiu

Buna ziua!
Cum se traduce expresia ,,resoluto jure dantis, resolvitur jus accipiens''?
La ce se refera?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 8 Aprilie 2010
Desfintarea unui act are ca efect si desfinatrea actului subsecvent.Adica daca un contract a fost constatat nul tot ce s-a tranzactionat in baza lui este la rindul lui nul
Mihai Pop a scris:

Buna ziua!
Cum se traduce expresia ,,resoluto jure dantis, resolvitur jus accipiens''?
La ce se refera?
Va multumesc!

Acest principiu se refera la faptul ca desfiinţarea contractului iniţial atrage şi desfiinţarea contractului subsecvent ... este vorba despre un principiu al efectelor nulitatii actelor juridice civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila intr-un proces penal Liulica Gina Liulica Gina Ce inseamna \"resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis\" are vreo legatura cu subiectul pe care l-am prezentat zilele trecute??? Multumesc inca o data ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta vanzare-cumparare giglesionut giglesionut am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare ... (vezi toată discuția)