avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate absoluta vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate absoluta vanzare-cumparare

am mostenit de la tatal meu un teren pentru care acesta incheiase antecontract de vanzare-cumparare anterior cu un tert. cumparatorul a obtinut hotarare judecatoreasca care tine loc de act autentic pentru antecontract. succesiunea s-a dezbatut ulterior sentintei mentionate si mi-am intabulat dreptul de proprietate cu titlu de drept de mostenire. Cumparatorul a introdus actiune in revendicare impotriva mea si in timpul procesului am vandut imobilul copiilor mei.
acum se solicita nulitatea absoluta a contractului de vanzare pentru cauza ilicita.
daca nu s-a solicitat constatarea nulitarii certificatului meu de mostenitor se poate admite actiunea si se poate dispune radierea dreptului de proprietate si intabularea sentintei favorabile cumparatorului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 14 Septembrie 2007
titlul tau este anulat in baza acelei actiuni in revednicare deoarece tu ai preluat mostenirea cu datorii si cu active.....tu ai mostenit si alte lucruri de aceea nu se anuleaza certificatul tau de mostenitor.....
Mai intai trebuie sa obtina nulitatea partiala a certificatului de mostenitor in ceea ce priveste acel teren. Avand in vedere principiul "resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis" trebuie sa ceara anularea nu numai a actului initial ci si a actului subsecvent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila intr-un proces penal Liulica Gina Liulica Gina Ce inseamna \"resoluto jure dantis, resolvitur jus accipientis\" are vreo legatura cu subiectul pe care l-am prezentat zilele trecute??? Multumesc inca o data ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
Principiu Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cum se traduce expresia ,,resoluto jure dantis, resolvitur jus accipiens\'\'? La ce se refera? Va multumesc! (vezi toată discuția)