avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... denuntare/reziliere contract arenda pt. firma aflata ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

denuntare/reziliere contract arenda pt. firma aflata in insolventa

Buna ziua,

Tatal meu, care a decedat anul trecut, a dat in arenda un teren agricol, unei societati care in ianuarie anul acesta si-a declarat insolventa.
Societatea a incalcat contractul de arenda deoarece eu in calitate de mostenitor trebuia sa imi exprim acordul scris de a mai continua cu ei in termen de 30 zile de la data decesului. Nu am facut asta, mai mult i-am notificat in scris ca NU mai doresc continuarea contractului, acesta fiind nul de drept.
Societatea nu ne-a platit arenda pe anul trecut, continua sa ocupe ilegal terenul sa il lucreze si sa primeasca subventii de la minister. A fost desemnat un lichidator care intre timp a fost schimbat cu un altul. Am contactat biroul individual de insolventa si le-am cerut sa denunte contractul care a fost incalacat in 2 articole de societate (decesul titularului + restante la plata arendei). Acesta mi-a raspuns ca nu doreste sa denunte deoarece apara interesele clientului sau, preferind sa se solidarizeze cu ilegalitatile acestor hoti care imi ocupa ilegal terenul. Va rog sa imi spuneti, calea de urmat, este sa dau in judecata societatea care sediul in Fetesti sau biroul de insolventa cu sediul in Bucuresti? Va rog sa imi spuneti la ce instanta trebuie sa depun cererea de chemare in judecata? Tribunalul Bucuresti? Ce sectie?

Multumesc.
Nicolae

Alte discuții în legătură

Teren in arenda emy114 emy114 Am incheiat un contract de arendare a unui teren arabil pe termen de 10 ani, teren pe care arendasul la inregistrat ca aport la capitalul societatii. Intre ... (vezi toată discuția)
Arenda neplatita georgemoro georgemoro As dori sa stiu cum se poate obtine arenda de la arendas fiindca a lucrat pamantul , a vandut recolta dar nu vrea sa plateasca datoriile si refuza sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract arenda dodovio dodovio Buna Ziua. Rog ajutor :Tatal meu a incheiat un contract de arenda cu o societate comerciala , pe o perioada de 10 ani, incepind cu anul 2011. Acum o ... (vezi toată discuția)