Am incheiat un contract de arendare a unui teren arabil pe termen de 10 ani, teren pe care arendasul la inregistrat ca aport la capitalul societatii.
Intre timp societatea a intrat in insolventa si nu mi-a mai platit arenda stabilita, cu toate ca a incasat subventia .In aceasta situatie am cerut incetarea contractului, dar cerera mea nu a fost admisa de administratorul judiciar .Cum asi putea sa reziliez contractul, sa ies din aceasta societate si sa pot beneficia de dreptul meu de proprietate , inclusiv de vanzarea terenului ? Multumesc .
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum "teren pe care arendasul la inregistrat ca aport la capitalul societatii"? Doar daca era el proprietar pe acel teren putea sa-l inregistreze ca aport la capitalul societatii unde este si asociat. Vedeti sa nu fie de fapt altceva vorba acolo.
Din ce ati scris, ramane in picioare doar faptul ca nu v-a mai platit arenda stabilita si ca ati incercat rezilierea. Sunt niste conditi in care puteti cere rezilierea.
Multumesc pentru raspuns . Se pare ca am fost mintit de arendas cu privire la trecerea terenului in capitalul societatii, pentru a justifica ne plata arendei . Ati putea sa-mi precizati conditiile care permit rezilierea . Nu este suficient ca nu si-a indeplinit obligatiile din contract, ne mai platind arenda din anul 2015, pe motiv ca este in insolventa ?
Arenda neplatita
georgemoro
As dori sa stiu cum se poate obtine arenda de la arendas fiindca a lucrat pamantul , a vandut recolta dar nu vrea sa plateasca datoriile si refuza sa raspunda ... (vezi toată discuția)