avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren in arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren in arenda

Am incheiat un contract de arendare a unui teren arabil pe termen de 10 ani, teren pe care arendasul la inregistrat ca aport la capitalul societatii.
Intre timp societatea a intrat in insolventa si nu mi-a mai platit arenda stabilita, cu toate ca a incasat subventia .In aceasta situatie am cerut incetarea contractului, dar cerera mea nu a fost admisa de administratorul judiciar .Cum asi putea sa reziliez contractul, sa ies din aceasta societate si sa pot beneficia de dreptul meu de proprietate , inclusiv de vanzarea terenului ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: emy114 , utilizator 17:02, 7 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum "teren pe care arendasul la inregistrat ca aport la capitalul societatii"? Doar daca era el proprietar pe acel teren putea sa-l inregistreze ca aport la capitalul societatii unde este si asociat. Vedeti sa nu fie de fapt altceva vorba acolo.
Din ce ati scris, ramane in picioare doar faptul ca nu v-a mai platit arenda stabilita si ca ati incercat rezilierea. Sunt niste conditi in care puteti cere rezilierea.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns . Se pare ca am fost mintit de arendas cu privire la trecerea terenului in capitalul societatii, pentru a justifica ne plata arendei . Ati putea sa-mi precizati conditiile care permit rezilierea . Nu este suficient ca nu si-a indeplinit obligatiile din contract, ne mai platind arenda din anul 2015, pe motiv ca este in insolventa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendasul nu plateste arenda gabi246 gabi246 Buna ziua, Doresc si eu, daca se poate, cateva sfaturi in urmatoarea situatie: cu trei ani in urma am arendat unei firme cateva hectare de pamant. Acest lucru ... (vezi toată discuția)
Arenda neplatita georgemoro georgemoro As dori sa stiu cum se poate obtine arenda de la arendas fiindca a lucrat pamantul , a vandut recolta dar nu vrea sa plateasca datoriile si refuza sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)