avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Arendasul nu plateste arenda
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Arendasul nu plateste arenda

Buna ziua,
Doresc si eu, daca se poate, cateva sfaturi in urmatoarea situatie: cu trei ani in urma am arendat unei firme cateva hectare de pamant. Acest lucru s-a facut prin incheierea si inregistrarea la primarie a unui contract de arendare. Inca de la inceput arendasul s-a dovedit a fi rau platnic, in sensul ca arenda a fost platita in mai multe transe si la mai mult de o jumatate de an de la data convenita de comun acord in contract.
Din nefericire, acum doi ani, firma a intrat in insolventa, in prezent aflandu-se in faza de reorganizare. Anul acesta, sub pretextul ca firma este in insolventa si nu are bani, administratorul practic refuza sa plateasca arenda si nu este de acord nici cu rezilierea contractului, desi in contract este specificat faptul ca neplata arendei constituie rezilierea de drept a contractului.
In aceste conditii, doresc si eu sa stiu cum si ce pot face atat pentru rezilierea contractului cat si pentru recuperarea arendei? Trebuie sa ma adresez justitiei, sau pot cere acest lucru administratorului judiciar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:03, 18 Octombrie 2013
daca in contract este mentionat ca se reziliaza de drept in cazul neexecutarii obligatiilor contractuale, atunci notificati arendasul despre incalcarea clauzelor contractuale, incalcare care duce la rezilierea contractului.
De la data la care arendasul a luat la cunostinta de notificare, contractul este incetat.
Pentru recuperarea arendei va trebui sa va adresati instantei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ce pași trebuie urmați pentru a rezilia un contract ... Miky09 Miky09 Bună ziua! Ce pași trebuie urmați pentru a rezilia un contract de arenda? Precizez ca nu am primit arenda de doi ani.Arendasul nu răspunde la telefon.I am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda robertnnn robertnnn Buna ziua, Am un teren care este dat, cu contract pe 10 ani, in arenda la o asociatie agricola. Contractul expira in 2018 iar eu am nevoie a-mi lua pamantul ... (vezi toată discuția)