avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie proxenetism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie proxenetism

Buna ziua. Ma numesc Razvan si sunt cadru didactic si receptioner la un hotel.Un client a venit la mine la receptie la hotel, cu niste anunturi de pe un site de vanzari online rubrica masaje, cerandu-mi sa il ajut sa contacteze o anume domnisoara, lucru care s-a efectuat dupa telefonul meu. Ulterior, dupa ce fata a plecat de la hotel, clientul mi-a cerut sa dau un mesaj de multumire pe numarul fetei din anunt. Dupa acel moment nu am mai interactionat nici cu fata aceea nici cu clientul. Nu stiu exact ce s-a intamplat in camera intre ei(masaj sau relatii sexuale, banuiesc ca relatii sexuale). Ulterior am fost adus la parchet cu mandat de aducere fiind acuzat de proxenetism. Fata s-a dovedit a fi implicata intr-o retea organizata de prostitutie. Am fost eliberat (spre deosebire de 14 persoane care au fost retinute preventiv). Procurorul mi-a spus ca ma trimite spre judecata si o sa mai fiu citat sa ma prezint la proces si apoi m-au scos afara din sediu parchetului. Ce urmeaza de aici incolo? Eu nu am nici o treaba cu reteaua de prostitutie nu sunt proxenet, desi am inteles ca ma incadrez la inlesnire proxenetism. Am fost cooperant am declarat ce am spus mai sus, mai mult nu stiu nimic despre caz. Ce se poate intampla? Care ar fi pedeapsa care as putea sa o primesc? Exista sanse sa fiu achitat?Mentionez ca nu am avocat si la parchet nu am solicitat avocat din oficiu, in afara de faptul descris mai sus nu am nici o treaba cu respectiva retea. Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
Pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. Sfatul meu este sa va asigurati o aparare eficienta, pentru ca, in functie de probele existente la dosar impotriva dvs., sa puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, eventual o achitare.
Multumesc de raspuns. Am citit si eu in codul penal , articolul 213m aliniat 1 pentru care am fost audiat. Ce inseamna mai exact pedeapsa cu "minimul special" si cum se solicita achitarea? Mentionez ca singurele probe la dosar sunt faptul ca de pe telefonul meu mobil este realizat un apel +2 sms-uri catre numarul domnisoarei cu anunt la rubrica "masaje". Dupa vizita la hotel a domnisoarei (nu stiu daca in camera la client s-a practicat masaj sau relatii sexuale-banuiesc ca relatii sexuale-) nu am mai intrat in contact niciodata cu acel client al hotelului si nici cu alte persoane din inculpate in acest dosar. Multumesc anticipat de raspuns. Pot sa ma prezint singur la proces fara avocat?Nici nu am ce probe demonta mai mult decat ce am mentionat mai sus, fapte pe care le-am mentionat si in declaratia la procuror.
Ceea ce am scris mai sus e adevarat in totalitate. Sunand eu fata din anuntul cu masaje erotice pentru acel client al hotelului s-a considerat ca am inlesnit situatia. Am fost acuzat de incalcare articol 213 aliniat 1 din noul cod penal. In cazul in care se ajunge la proces, avand in vedere situatia de mai sus si faptul ca nu am alta implicare in reteaua organizata ce sentinta s-ar putea da? achitare? amenda? sentinta cu suspendare sau doamne fereste, sentinta cu executare?.
Orice este posibil in afara de amenda, aceasta nu este prevazuta la aceasta infractiune.
Nu ati inteles ce am zis.
Ati comis fapta.

Pentru achitare trebuie sa nu se fi comis fapta.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Proxenetism 213 costy11 costy11 Buna Ziua,sunt acuzat de proxenetism in urma unei autosesizari a parchetului,am o relatie cu o fata in varsta de 20 de ani,de aproximativ 2 ani,din care a ... (vezi toată discuția)
Masaj erotic laurabdsm laurabdsm buna ziua.as fi interesata de aceasta sfera a masajului erotic si as dori o parere. daca imi deschid un srl cu specific salon de masaj erotic si acolo se ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)