avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proxenetism 213
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proxenetism 213

Buna Ziua,sunt acuzat de proxenetism in urma unei autosesizari a parchetului,am o relatie cu o fata in varsta de 20 de ani,de aproximativ 2 ani,din care a rezultat si un copil...aceasta practica prostitutia si pana sa ma cunoasca,am acceptat ca se prostitueaza in cauza fiind la mijloc un copil,sunt invinuit de proxenetism in forma continuata art.213 aliniatu 1 cu art 35,fara plangere facuta si invinuit ca as fi inlesnit activitatea ei prin ducerea ei si aducerea ei si ca traiam cu ea in casa si stiam despre ce face ea,ascultari telefonice ca probe si inregistrari video/foto,perchezitie domiciliara din care mi au confiscat si o suma de bani care nu erau facuti din proxenetism,din care rezulta si acte pe acei bani justificative,am stat 3 luni in arest preventiv si acum sunt de 2 luni pe arest la domiciliu,sunt la prima abatere de genu acesta nu mai am antecedente penale,avocati imi spun sa merg pe procedura de recunoastere,o procedura simplificata,as vrea sa va cer o parere as putea beneficia de o pedeapsa cu suspendare? sau oricare parere este binevenita,sunt pur si simplu stupefiat ca pot sa ajung a sta cativa ani intr o puscarie,Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:07, 13 Octombrie 2018
Avocatul angajat va poate consilia in cunostinta de cauza, trebuie sa tineti cont de opinia lui.
In general politia nu intervine in astfel de cazuri daca cei doi convietuiesc.
Nu inteleg nici cum au facut interceptarile.

Fapta ar constitui insa proxenetism in senul penal al legii romane.
Trebuie ca avocatul sa mearga mai intai la dosar si sa vada cum se prezinta lucrurile.
Apoi va putea stabili cum sa procedeze.

Fara interceptari nu cred ca ar fi avut probe suficiente dar depinde si daca ati avut avocati inca de la prima audiere, adesea aceasta fiind extrem de importanta.

Sunt sanse la o pedeapsa cu suspendare dar trebuie stiut cum sa se mearga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
in dosar se specifica ca in urma mediatizari in presa a diferitelor persoane care practica aceasta meserie ei sau autosesizat si au dat dosarul la d.i.i.c.o.t pentru ca aveau suspiciunea de ceva si mai grav,cum ar fi grup organizat trafic de persoane proxenetism,cei de la diicot au clasat dosarul si au spus ca nu exista grup sau trafic de persoane si au dat spre cei de la investigatii criminale,si au fost efectuate ascultari telefonice poze etc.. din care au rezultat ca eu ii inlesneam practicare prostitutiei,din cele intelese este foarte usor sa cazi in aceasta abatere de inlesnire numai si prin faptul ca o luai cu masina persoanala si o lasai in alt loc,un exemplu,am dat declaratii amandoi cand au venit si ne au ridicat de la domiciliu,a declarat cum a fost treaba ca practica aceasta meserie de buna voie nu era obligata sau determinata de cineva,si este trecuta ca parte vatamata,cu toate acestea tot au considerat ca as fi proxenetul ei si in continuare inca sunt arestat la domiciliu,si stau cu teama ca pot oricand sa execut o pedeapsa cu inchisoare,avocatii ma sfatuiesc pentru o recunoastere si o procedura simplificata,sustinand ca ar fi plauzibila o pedeapsa cu suspendare avand in vedere ca nu as fi recidivist si as putea beneficia de aceasta,deaceea vroaim sa mai vad si o alta opinie si va multumesc!
Da, este destul de usor sa fie comisa aceasta infractiune dar trebuie analizate mai multe aspecte.
Pana la o condamnare ar trebui mai intai vazut daca sunteti vinovat.
Depinde foarte mult si ce ati declarat cu totii.
Si mai sunt lucruri de analizat in dosar.

Banuiam eu ca s-a presupus ca ar fi trafic de persoane dar daca nu a fost...
Sa.va analizeze cu mare atentie dosarul avocatul ca sa inteleaga exact.

Eu nu imi aduc amite sa fi vazut vreo condamnare pentru ce aflati in situatia dvs.Pot exista insa anumite detalii necunoscute.
In ce oras se instrumenteaza cazul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de minori honey_mihu honey_mihu Buna ziua,sotul meu este acuzat de trafic de minori ca si intermediar adica el prelua \"fetele \" de la \"peste\" si le distribuia clientilor.Probele constand ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în care ma aflu: cum pot evita ca declarațiile mele să ajute la incriminarea fostului iubit? UtilozatorX UtilozatorX Buna ziua, am fost citata ca martor intr-un proces penal. M am prezentat la data si locatia respectiva unde mi s a adus la cunostinta motivul pentru care am ... (vezi toată discuția)