avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în care ma aflu: cum pot evita ca declarațiile mele să ajute la incriminarea fostului iubit?

Buna ziua, am fost citata ca martor intr-un proces penal. M am prezentat la data si locatia respectiva unde mi s a adus la cunostinta motivul pentru care am fost citata. In urma cu ceva timp am practicat prostitutia, nesilita de nimeni, pe teritoriul unui stat in care aceasta activitate nu este considerata ilegata, dimpotriva. Fostul meu iubit, care a avut la cunostinta activitatile mele independente, este acum cercetat penal pentru proxenetism. Dupa ce m am dat o declaratie, care a cuprins detaliat hotararea mea de a practica aceasta activitate, neacuzandu l pe el in nici un fel, la o perioada de timp, a fost ridicat de la locuinta de resedinta, punandu i se sechestru pe autoturism. In aceste momente se afla in arest. Nu a fost vorba despre nici o grupare organizata, mentionez, nu m a determinat in nici un fel. Faptul ca exista probe fizice cum ar fi trimiterea unor sune de bani pe numele lui, bani de care beneficiam impreuna, dar nu ma obliga nimeni, poate sa constituie proba impotriva lui?
Marturisesc ca sunt foarte speriata, intrucat, orice declaratie a mea poate fi interpretata impotriva lui. Nu vreau sa ascund nimic in fata procurorilor, fiindca activitatea a fost desfasurata pe alt teritoriu decat al Romaniei, iar el n a inlesnit sau n a determinat practicarea.
Punctul negativ este ca a fost prins la gramada cu o anume grupare cu care eu stiu ca avea doar relatii amicale dar nu "afaceri".
Care este probabilitatea sa primeasca o pedeapsa mai "usoara" sau doamne ajuta cu suspendare?
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: UtilozatorX , utilizator 23:03, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabilitatea sa fie condamnat si sa se dispuna suspendarea executarii depinde de mai multe aspecte, precum fapta concreta, gradul sau de implicare si probele existente la dosar.
Doar acele sume virate nu cred ca reusesc sa demonstreze existebta faptei
Daca a fost arestat preventiv cred ca exista mult mai multe indicii ca acesta intr-adevar a savarsit faptele descrise in propunerea de arestare.
Probabil exista si interceptari, sau declaratiile altor persoane.
Legea incrimineaza si obtinerea de foloase materiale de pe urma prostitutiei. Asa ca depinde cu ce scop ati trinis iar el a primit, acele sume.
Dincolo de dorinta de a il ajuta pe el, trebuie sa aveti grija ce anume declarati. Si dvs ati putea sa fiti acuzata de marturie mincinoasa.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa tineti cont ca in lumina Deciziei CCR din 19.09.2017(chiar daca nu a fost publicata) aveti dreptul de a refuza sa fiti audiata in calitate de martor, avand in vedere ca ati fost concubina inculpatului.
Este posibil ca prin declaratia dvs, fara sa vreti, sa le fi furnizat material probator pentru incriminarea fostului dvs concubin.

[bDomnule avocat Mihai Cosmin Tudor, multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Este arestat preventiv, el si cateva alte persoane acuzat fiind ca face parte dintr un grup infractional organizat. Inca s a acceptat propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, este in derulare. Sumele de bani pe care le a primit de la mine, au fost in scopul nostru personal, eu fiind in afara tarii, trimiteam banii acasa pe numele lui, doar era iubitul meu.e ceva gresit in faptul ca voiam sa imi tin banii acasa si el era prima persoana la care ma puteam gandi, locuiam in aceeasi casa?
Da, am la cunostinta faptul ca pot fi acuzata de marturie mincinoasa, insa nu am declarat nimic neadevarat. Cea mai mare temere a mea, este faptul ca din declaratia mea ar putea fi interpretat ca a profitat de naivitatea mea si a mers pe optiunea "lover boy". Lucru total gresit!
As mai avea o intrebare, daca se poate. Daca am dat deja declaratia respectiva, exista posibilitatea sa mai primesc o alta citatie pentru audiere pana la inceperea judecatii, sau a procesului? Imi cer scuze pentrh exprimare, insa nu ma intalnesc zilnic cu termenii juridici.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
UtilozatorX, utilizator
Multumesc Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, pentru raspuns!
Nu am stiut de existenta acelei decizii. Nu detin foarte multe informatii cu privire la codul penal sau drept penal.
Sunt convinsa, ca fara sa vreau deja am furnizat informatii anchetatorilor, declaratia deja a fost data. Eu nu vreau sa il incriminez sub nici o forma, ceea ce am declarat in viziunea mea nu il acuza cu nimic.
Exista totusi posibilitatea sa mai fiu chemata la audieri pana la punerea procesului pe rol? Pot refuza tinand cont de decizia de care mi ati vorbit? Precizez ca familia mea nu stie despre acest incident si as dori totusi sa ii tin feriti.
Care sunt sansele ca el sa fie cel putin cercetat in libertate?
Multumesc frumos!
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sa tineti cont ca in lumina Deciziei CCR din 19.09.2017(chiar daca nu a fost publicata) aveti dreptul de a refuza sa fiti audiata in calitate de martor, avand in vedere ca ati fost concubina inculpatului.
Este posibil ca prin declaratia dvs, fara sa vreti, sa le fi furnizat material probator pentru incriminarea fostului dvs concubin.







M am documentat putin acum, am citit despre decizia CCR din 19.09.2017. Ideea este ca am fost citata ca martor inainte de termenul in care a fost admisa decizia. Bineinteles, nefiind informata cu privire la aceasta decizie intrucat nu exista. Ce pot face in continuare?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)