avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în care ma aflu: cum pot evita ca declarațiile mele să ajute la incriminarea fostului iubit?

Buna ziua, am fost citata ca martor intr-un proces penal. M am prezentat la data si locatia respectiva unde mi s a adus la cunostinta motivul pentru care am fost citata. In urma cu ceva timp am practicat prostitutia, nesilita de nimeni, pe teritoriul unui stat in care aceasta activitate nu este considerata ilegata, dimpotriva. Fostul meu iubit, care a avut la cunostinta activitatile mele independente, este acum cercetat penal pentru proxenetism. Dupa ce m am dat o declaratie, care a cuprins detaliat hotararea mea de a practica aceasta activitate, neacuzandu l pe el in nici un fel, la o perioada de timp, a fost ridicat de la locuinta de resedinta, punandu i se sechestru pe autoturism. In aceste momente se afla in arest. Nu a fost vorba despre nici o grupare organizata, mentionez, nu m a determinat in nici un fel. Faptul ca exista probe fizice cum ar fi trimiterea unor sune de bani pe numele lui, bani de care beneficiam impreuna, dar nu ma obliga nimeni, poate sa constituie proba impotriva lui?
Marturisesc ca sunt foarte speriata, intrucat, orice declaratie a mea poate fi interpretata impotriva lui. Nu vreau sa ascund nimic in fata procurorilor, fiindca activitatea a fost desfasurata pe alt teritoriu decat al Romaniei, iar el n a inlesnit sau n a determinat practicarea.
Punctul negativ este ca a fost prins la gramada cu o anume grupare cu care eu stiu ca avea doar relatii amicale dar nu "afaceri".
Care este probabilitatea sa primeasca o pedeapsa mai "usoara" sau doamne ajuta cu suspendare?
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: UtilozatorX , utilizator 23:03, 9 Octombrie 2017
LEGALSERVNET.RO a scris:

Daca vreti sa-l ajutati pe iubitul dvs., cred ca ar fi bine sa depuneti marturie si in fata judecatorului, sustinand declaratia data in fata procurorului! Este posibil ca incriminarea lui sa aiba legatura si cu relatia sa cu grupul de prieteni acuzati de proxenetism. Deci, nu are rost sa va faceti procese de constiinta ca ar putea fi condamnat din vina dvs., dar daca veti refuza sa depuneti marturie la instanta de judecata, s-ar putea interpreta ca nu va mai sustineti declaratia anterioara, fapt ce ar putea sa-i dauneze. Nu trebuie sa va faceti probleme pentru ce ati facut in strainatate, pentru ca justitia romana nu are dreptul sa judece fapte petrecute in afara Romaniei! In orice caz, amicul dvs. are deja un avocat din oficiu, pe care-l poate ruga sa studieze impreuna dosarul si sa-i explice probele din dosar, in special declaratiile date de ceilalti inculpati si martori. Daca nu va fi multumit de implicarea avocatului din oficiu, atunci isi poate angaja un alt avocat, de preferat cu experienta in dosarele de proxenetism. E posibil ca dupa aprox. 3 luni sa fie eliberat din arest preventiv si sa fie judecat in libertate, sub control judiciar(va fi chemat saptamanal la Politie). Cu toate ca nu sunt penalist, eu cred ca prietenul dvs. va primi o pedeapsa de aprox. 2 ani inchisoare cu suspendare, pentru ca avut totusi relatii cu grupul infractional.



Multumesc pentru raspuns!
Are deja un avocat pe care si l a ales. Iar eu nu am de gand sa refuz audierea mea si in fata judecatorului, cu toate ca imi este destul de greu sa fac fata sitiatuei, intrucat familia mea nu cunoaste aceste aspecte iar apropiatii lui au impresia ca toate aceste lucruri au pornit de la un denunt al meu. Lucru deloc adevarat. Nu as fi vrut sa fiu amestecata in aceasta poveste niciodata, am fost citata ca si martor in procesul penal, asta scria pe citatie. Am preferat sa ma prezint decat sa fiu adusa cu mandat si am preferat adevarul pentru ca el fiind in urmarire penala, nu aveam de unde sa stiu cate stiu deja anchetatorii, n as fi vrut sa complic si mai tare situatia.
Pentru mine e incert, cum s a ajuns ca el sa fie sub urmarire penala, mai ales cu legatura la lucrul despre care va povestesc, fiindca s a intamplat cu luni in urma, nu am deranjat niciodata pe nimeni astfel incat organele sa se autosesizeze. Singura explicatie pe care o am este "prietenia", sau legatura lui (destul de indepartata in ultima vreme ce i drept) cu acest grup care are si alte capete de acuzare in afara de proxenetism.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Femeile nu sunt vulnerabile de fel.
Pot fi doar influențate.

Simplul fapt ca ii trimite bani nu este infracțiune.
Mai ales daca banii sunt legal obținuți.
E discuție lungă...


Multumesc pentru raspuns!
Oricat de mult mi as dori ca dvs sa aveti dreptate, din toate cate am citit si in Codul Penal si pe forumuri, faptul ca el primea bani de la mine obtinuti prin aceasta metoda, el stiind ca banii provin din aceasta activitate se incadreaza la proxenetism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)