avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în care ma aflu: cum pot evita ca declarațiile mele să ajute la incriminarea fostului iubit?

Buna ziua, am fost citata ca martor intr-un proces penal. M am prezentat la data si locatia respectiva unde mi s a adus la cunostinta motivul pentru care am fost citata. In urma cu ceva timp am practicat prostitutia, nesilita de nimeni, pe teritoriul unui stat in care aceasta activitate nu este considerata ilegata, dimpotriva. Fostul meu iubit, care a avut la cunostinta activitatile mele independente, este acum cercetat penal pentru proxenetism. Dupa ce m am dat o declaratie, care a cuprins detaliat hotararea mea de a practica aceasta activitate, neacuzandu l pe el in nici un fel, la o perioada de timp, a fost ridicat de la locuinta de resedinta, punandu i se sechestru pe autoturism. In aceste momente se afla in arest. Nu a fost vorba despre nici o grupare organizata, mentionez, nu m a determinat in nici un fel. Faptul ca exista probe fizice cum ar fi trimiterea unor sune de bani pe numele lui, bani de care beneficiam impreuna, dar nu ma obliga nimeni, poate sa constituie proba impotriva lui?
Marturisesc ca sunt foarte speriata, intrucat, orice declaratie a mea poate fi interpretata impotriva lui. Nu vreau sa ascund nimic in fata procurorilor, fiindca activitatea a fost desfasurata pe alt teritoriu decat al Romaniei, iar el n a inlesnit sau n a determinat practicarea.
Punctul negativ este ca a fost prins la gramada cu o anume grupare cu care eu stiu ca avea doar relatii amicale dar nu "afaceri".
Care este probabilitatea sa primeasca o pedeapsa mai "usoara" sau doamne ajuta cu suspendare?
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: UtilozatorX , utilizator 23:03, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pobabil ca in viitor veti mai fi chemata la declaratii si va puteti prevala de Decizia respectiva, totusi este posibil ca in mare parte scopul anchetatorilor sa fi fost deja atins si sa nu mai conteze ca refuzati sa dati declaratie.

Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Pobabil ca in viitor veti mai fi chemata la declaratii si va puteti prevala de Decizia respectiva, totusi este posibil ca in mare parte scopul anchetatorilor sa fi fost deja atins si sa nu mai conteze ca refuzati sa dati declaratie.





Va multumesc din nou pentru raspuns! Din ce am inteles, scopul anchetatorilor a fost deja atins, avand in vedere ca l au retinut pentru 29 de zile, iar eu din surse neoficiale am auzit ca daca nu ar fi existat declaratia mea, nu aveau pentru ce sa il retina. Ce pot sa fac in situatia asta? N am declarat nimic impotriva lui, am crezut doar ca il ajut, spunand adevarul, in sensul ca nu am fost obligata sau fortata sa practic aceasta activitate si nici sa ii trimit bani. Nu stiu de ce s a subînteles ca eu nu am fost citata ca martor ci am fost de buna voie sa depun plangere. Lucru deloc adevarat, nu m as fi bagat in circul asta doar pentru ca nu mai suntem impreuna.
Nu stiu ce sa fac, vreau un sfat din partea unui avocat, dar nu stiu cat m ar costa. Sunt foarte speriata si nu vreau ca din cauza mea, crezand ca fac bine, acest om, sa primeasca ani de detentie.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
UtilozatorX, utilizator
Pentru determinare, înlesnire si obţinerea de foloase sunt prevazute aceleasi limite de pedeapsa, Dar, in functie de modul de savarsire, fiecare prezinta diferite grade de pericol.
Pedeapsa o sa depinda de modul de savarsire, de antecedentele fostului concubin, sumele primite si regularitatea acestora, declaratiile dvs, ale lui, ale celorlalte persoane, etc.
Problemele mari or sa apara daca i se vor retine si fapte concurente. Dupa cum spuneti au fost mai multi arestati. Se poate retine si art 367 pt aderarea la un grup infracţional organizat, Pt ca el era aici, dar, in tara de savarsire a faptelor, totul este pus la punct de alte persoane. Inchirierea locurilor in care se practica prostitutia, supravegherea, etc
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!
Însa, tin sa mentionez, a fost arestat in grup dar fiecare persoana are capete diferite de acuzare. Din cate am inteles, nu ar avea alte legaturi care sa il acuze decat cea care ma include. Persoanele retinute, nu au nici o legatura cu desfasurarea activitatii mele. Am spus si in discutiile anterioare, ca imi desfasuram independent activitatea, nici macar el nu cunostea in totalitate locurile sau cum procedam. Ce i drept, nu cred ca declaratiile noastre corespund. Eu am spus adevarul, gandindu ma bineinteles, la mine dar si la el fiindca nu cred ca ar putea fi dovezi incriminatorii. Cat despre interceptarile telefonice, nu stiu nimic, dar nici de acolo nu sunt sigura ca ar putea sa extraga dovezi concludente.
Si eu sunt de părere că scopul organului de urmărire penală ă fost deja atins.
Trebuie să aveți grijă să nu vă autoincriminati.
Pe astfel.de cazuri situațiile sunt foarte complicate.

Nu inteleg însă cum era el proxenetul.dvs. daca erați la mare distanta unul de altul.
Ca ii trimiteti bani din prostituție si il intretineati nu constituie infracțiune în sine.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Prostitutie in proxenetism Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Invatam la penal si mi-a trecut prin minte o ipoteza nastrusnica..in fisierul meu word existau niste sublinieri pentru a observa mai bine ceea ce am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Exista sau nu dubla incriminare intre infractiunea de proxenetism prevazuta de art. 216 c. pen. austriac si art. 213 c. pen. roman ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Va supun atentiei o problema legata de existenta sau nu a dublei incriminari a infractiunii de proxenetism in ceea ce priveste legea austrica ... (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)