avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de minori

Buna ziua,sotul meu este acuzat de trafic de minori ca si intermediar adica el prelua "fetele " de la "peste" si le distribuia clientilor.Probele constand in interceptari telefonice si declaratiile a 2 dintre fete ,care ulterior au fost modificate de acestea acum fara nici o acuzatie ca le-ar fi exploatat sau fortat el sa practice prostitutia.
Imi puteti spune ce sanse are care ar fi finalitatea procesului? Mentionez ca in prezent este arestat preventiv.Ma intreseaza daca exista posibilitatea de a primi condamnare cu suspendare
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
honey_mihu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:31, 7 Iulie 2011
Parerea mea este ca indiferent ca minorele si-au schimbat declaratiile, raman celelalte probe si ca atare , cel mai probabil va fi pedepsit.
Pentru o astfel de fapta si avand in vedere ca este vorba despre minori, limitele de pedeapsa sunt mai mari, de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, avand in vedere pericolul social crescut .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
ContSters181996, utilizator
Este foarte greu de spus daca ar avea sanse la o pedeapsa cu suspendare.De principiu, in raport de ceea ce ati scris nu pare sa fie o posibilitate viabila...
Incercati sa platiti un avocat care sa studieze dosarul si sa se ajunga la o aparare cat mai buna.
Faptul ca ,,fetele,, si-au schimbat declaratia nu duce catre o pedeapsa cu suspendare daca exista interceptari...
Vorbim despre un trafic cu minori, nu despre un furt din magazin ca sa aducem in discutie o pedeapsa cu suspendare. Faptul ca minorele si-ar fi "dat" consimtamantul nu face ca fapta de trafic sa fie legala, asadar infractiunea subzista si persoana responsabila va fi trasa la raspundere.
Exista posibilitatea de a se aplica o pedeapsa cu suspendare si pentru aceasta infractiune insa conteaza foarte mult care este contributia concreta a persoanei si alte aspecte...
De asemenea, se poate schimba si incadrarea juridica...
Regula este insa ca se aplica pedeapsa cu executare,iar exceptia este pedeapsa cu suspendare...
Multumesc mult ptr raspunsuri.As mai avea cateva intrebari?
1.Daca declaratiile initiale ale "fetelor" minore nu s-au dat in prezenta nici unui reprezentat al acestora fiind minore trebuia sa existe cineva sa le reprezinte.Exista doar o semnatura a unui organ de politie probabil, fara nume fara nimic.Au fost luate drept acuzatii este legal faptul ca sunt luate in considerare ?
2.In prezent declaratiile au fost schimbate si nu il mai incrimineaza pe sotul meu,de data aceasta in prezenta unui reprezentant,Nu se mai ia in considerare acum ?
3.El este in arest preventiv,de ce nu-l cerceteaza in libertate ? Probele constand in interceptari telefonice si aceste declaratii.Cunosc foarte multe cazuri in care au fost cercetati in libertate si cu acuzatii mai grave .
4.Daca vor sa mai obtina informatii de la el caci banuiesc ca din aceasta cauza il tin ,au dreptul doar pe aceste acuzatii sa-l tina in arest? Chiar se face doar cum vor ei ? Nu se respecta drepturile omului ?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Trafic de minori katy_katalina89 katy_katalina89 Buna ziua!am si eu o intrebare:daca o persoana minora intretine raporturi sexuale cu alta persoana minora poate fi acuzat de viol???raportul a fost intretinut ... (vezi toată discuția)
Proxenetism 213 costy11 costy11 Buna Ziua,sunt acuzat de proxenetism in urma unei autosesizari a parchetului,am o relatie cu o fata in varsta de 20 de ani,de aproximativ 2 ani,din care a ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru furt? dtls dtls Buna ziua,as dori si eu sa stiu daca unei persoane acuzate de furt sau complicitate la furt si luare de mita i se poate da o sentinta cu suspendare? Recursul ... (vezi toată discuția)