avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie

Daca intr-o intersectie o directie are semn de "Cedeaza trecerea", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un drum fără prioritate” sau „Prioritate față de circulația din sens invers”), cum este intersectia? Dirijata sau nedirijata?
Odata cu montarea unui semn de "Cedeaza trecerea" pe o directie, nu trebuie montat si "Drum cu prioritate" pe cealalta directie?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:52, 31 Mai 2016
Dar in cazul unui accident, Doamne fereste, politia cum considera daca se vine cu viteza pe Hepites?
Ca ai prioritate? Sau ca este drum nesemnalizat si trebuie sa te pregatesti sa acorzi prioritate de dreapta pana in momentul in care vezi ca exista CEDEAZA TRECERE pe drumul care vine din dreapta? Deci trebuie sa incetinesti.
Imi retrag afirmatia ca trebuie montat indicator cu drum de prioritate pe Hepites la intersectiile cu cele drumuri.:)

Cel care intra in intersectie si are indicator de cedeaza trecerea trebuie sa acorde prioritate atat de stanga cat si de dreapta, prin urmare daca se produce un accident atunci este vinovat cel care nu a acordat prioritatea.

Indicatorul Cedeaza trecerea
Se amplaseaza pe drumul public fara prioritate, la intersectia acestuia cu un drum public prioritar. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa se asigure ca pe drumul prioritar nu circula autovehicule, si abia apoi poate sa patrunda in intersectie. Daca pe drumul prioritar circula alte autovehicule, conducatorul auto este obligat sa opreasca pentru a le acorda prioritate.

Acum imi dau seama de ce nu acordam prioritate cand circulam pe Hepites!:))
Da, dar daca nu stii ca ceilalti cu care te intersectezi au CEDEAZA TRECERE cat de tare mergi pe Hepites? Ar avea cineva curaj sa mearga pe acolo cu 70-80 km/h? Si intersectiile de acolo au cat de cat vizibilitate. Dar s-o vezi pe cea dela Mixandrei cu Nicolae Timus...
Pai de ce sa mearga cu 70-80?
Viteza maxima in localitate este de 50 km/h cu exceptia zonelor unde sunt indicatoare cu 60 km/h.
In cazul Mixandrei cu Timus este aceeasi situatie ca si in cazul Hepites cu restul, exista indicator de cedeaza trecerea si trebuie acordata prioritate stanga-dreapta.
Asta este rostul indicatorului cedeaza trecerea, se acorda prioritate in ambele parti.
Iar cand nu este vizibilitate cel care trebuie sa acorde prioritate baga botul tiptil tiptil pana are vizibilitate suficienta.
Acum doar nu atidori sa se demoleze colturile curtilor sau al cladirilor. In astfel de cazuri se monteaza oglinzi.
Interesant subiectul. Profit si eu de acest topic pentru a semnala o situatie pe care personal o consider periculoasa, si anume:

Ce parere aveti de intersectia din link-ul de mai jos (link goolgle maps - street view)?

Va rog sa verificati din toate directiile, ce semne exista si sa imi spuneti daca sunteti de parere ca intersectia este sau nu cel putin periculoasa, mai ales pe timp de noapte.

Va multumesc!

L.E. Mentionez ca imaginea din google street view e mai veche si a aparut un semn de cedeaza trecerea pentru cei care vin dinspre localitatea Stancuta.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
Lucian_bz, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)