Prima problema: ANAF - daca descopera frauda, va fi foarte rau ce se va intampla, caz penal.
Nu spun ca nu se practica, dar cine practica si este prins are de suferit. Aveti grija sa nu fie cum spune romanu ,,samsar,, sa promita si sa nu faca.
Sfatul meu: incheiati toate actele in regula si procedati legal, ca mai tarziu sa nu va doara capul.
Multumesc.
1. nu va recomand; daca plateste diferenta inainte de semnarea actelor...ar fi o sansa, dar nu cred ca accepta; prin urmare este prea riscant si nu cred ca merita efortul;
2. iarasi nu recomand; faceti precontract, cu termen ca intr-o luna de la semnare, sau intr-o saptamana, sau orice termen dorit de parti sa mergeti si sa incheiati contractul; eliberarea imobilului se calculeaza din momentul semnarii contractului - la o data X.
Mai asteptam pareri.
1. evaziune fiscala.
2. declarati ca ati primit un pret pe care nu il primiti de fapt......
3.se poate face cvc pentru 80% din pret cu drept de ipoteca legala pt restul de pret ramas de achitat insa de ce daca nu vi l achita sa mergeti sa l dati in judecata si sa l executati...timp si bani altii cheltuiti aiurea.
4. fie faceti cvc pe tot pretul si vi-l da fie faceti antecontract va da un avans si cand are toti bani incheiati cvc.
Cine dispune de 110000 de euro pt cumpărarea unei case, nu cred ca v-ar face astfel de propuneri, ma refer în special la împărțirea " câștigului".
Buna ziua,
Puteti face o analiza cost-beneficiu foarte simpla:
1. declarati in fals suma: riscati sa intrati la evaziune fiscala si sunteti prinsa, cu putin noroc poate luati pedeapsa cu suspensare, dar "castigati" daca imobilul este dobandit de mai mult de 3 ani suma de 2% x (110.000-90.000)=400 euro pe care ii impartiti cu viitorul cumparator, adica va riscati libertatea pentru 200 euro. O alta urmare a declararii unei sume mai mici, ar fi posibilitatea ca dansul sa nu va mai dea deloc cei 20.000 euro. Ipoteca pentru cei 20.000 cum o justificati in contract? Aici e partea unde dumnealui va va da toate asigurarile verbale, iar pe cei 20.000 ii veti primi daca va dori dansul.
2. declarati suma reala, faceti direct vanzare cumparare-primiti toti banii, termen de evacuare 30 de zile care oricum are titlu executoriu, deci dumnealui nu isi pune problema ca nu eliberati imobilul
Concluzia riscati dosar penal si sa pierdeti 20.000 euro pentru a "castiga" 200 euro. Sfatul meu e sa mergeti insotita la notariat de o persoana cu pregatire juridica si in care aveti incredere.
PS: Daca imobilul respectiv merita 110.000 euro, vor mai fi si alti cumparatori mai ales in Bucuresti. Si daca un viitor cumparator vine cu un agent imobiliar, pretul este 110.000 net, adica dumneavoatra cereti 110.000+comisionul agentului si ramaneti cu aceeasi suma. Daca va bucurati la auzul cuvantului "particular" si faceti prea multe compromisuri, trebuie sa va asumati si riscul.