avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchirierea unui imobil in baza unui contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchirierea unui imobil in baza unui contract de comodat

Buna ziua,

am un apartament si vreau sa-l dau spre folosinta prin contract de comodat catre persoana juridica (a mea sau societatea la care lucrez eu).Persoana juridica are activat codul 6820. Intrebarea este:
este legal ca persoana juridica sa inchirieze apartamentul?
se poate considera ca eu persoana fizica am vrut sa evit plata taxelor catre stat prin oferirea in comodat a apartamentului?

Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
ioanivanescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:20, 30 Mai 2016
1. ori il dati in comodat, ori il inchiriati.
La comodat nu primiti chirie ci il dati in folosinta gratuit, la inchiriere percepti o chirie care va fi impozitata de stat.
Exista riscul ca atunci cand semnati un comodat, societatea sa nu va plateasca chirie caci in acte nu scrie ca este obligata la acest lucru.
Ca sa fie titlu executoriu si sa puteti evacua societatea daca faceti comodat faceti l fie autentic fie cu data certa la avocat sau notar. Iar daca faceti inchiriere inregistrati l la ANAF abia atunci primeste data certa dar bineinteles veti fi impozitat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)