avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Promisiune bilaterala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Promisiune bilaterala

Am o speta privind o promisiune bilaterala de vanzare cumparare la notar, problema se pune ca cel care vinde emite alte pretentii nestipulate in contract, si amana prin tot felul de motive (gen sa-i platesc eu cumparator impozitul pe venit) vreau sa stiu care sunt pasii pentru a perfecta contractul de vanzare-cumparare in instanta si informatic la ce costuri si timp trebuie sa ma astept (acest contract promisiune bilaterala are titlu executoriu). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:42, 31 Mai 2016
Nu aveti decat obligatiile prevazute in promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare, impozitul pe transferul dreptului de proprietate, daca la el va referiti se plateste potrivit Codului Fiscal de vanzator deoarece el realizeaza venitul din vanzare.Va puteti adesa instantei de judecata ptr.a se incheia contractul de vanzare-cumparare conform art.1.669 NCC,costurile sunt in functie de valoarea trecuta in promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare.
Este vorba despre impozitul pe vanzare, acestaintra in obligatiile vanzatorului.
Daca amana incheierea tranzactiei si promisiunea expira ii puteti solicita dublul avansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare nn1953 nn1953 Buna ziua. La data de 19 martie 2015, am incheiat la notar o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un teren de 2200 m.p.,eu fiind cumparatorul. Am ... (vezi toată discuția)
Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)