avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna dimineata,
Pentru un credit de nevoi personale de la BRD obtinut in 2006 fara ipoteca, neplatit din 2012 (ultima plata fiind facut in 16.11.2012), firma kredy inkaso m-a executat prin executor judecatoresc in 26.05.2016 cu poprire pe cont, mentionez ca eu am fost co-imprumutant creditul fiind pe numele sotului care a decedat in octombrie 2014. Bunuri pe numele meu nu am decat o autoutilitara care a fost pe numele lui si dupa sccesiune mi-a revenit mie si partile sociale din firma care am avut-o impreuna si cele dintr-o alta firma unde a fost si el asociat.Va rog sa-mi spuneti daca de partiele sociale de la cele doua firme executorul se poate indrepta sau spre bunurile care apartin firmelor. Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:42, 3 Iunie 2016
Bunurile sunt ale societatii si nu se pot executa silit decat pt datorii ale societatii.

Dividendele incasate pot face obiect al unei eventuale popriri.
verificati daca nu s-a prescris creanta.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Pot fi executate silit părțile sociale, fără probleme. S-a cam modificat legea 31 de ceva vreme.

Bunurle firmelor, nu pot fi executate, dar dacă preiau părțile sociale, implicit preiau și bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - adresa de proprire pe salar fara sa instiintare ALY82 ALY82 Buna ziua, A venit pe societate o adresa de executare silita pentru un salariat (sotul meu). Credit luat la Brd de fosta sotie, el fiind coimprumutat sau ... (vezi toată discuția)
Executare silita pauldany pauldany Buna ziua.Am doua sentinte de executare silita pentru doua credite de nevoi personale fara garantii ssu ipoteci. Nu am nimic inca pe numele meu ce ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Executare silita -credit nevoi personale bob02008 bob02008 Daca sunt executat silit de o societate de recuperare creante , Kredit Incaso ...societatea mi-a platit o creanta la BRD. Insa eu de curand mi-am deschid o ... (vezi toată discuția)