avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicarea de ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicarea de ipoteca

Buna ziua,
In data de 20.5 2016, am cerut un extras informativ in vederea vanzarii unui apartament. Am primit extrasul cu sarcini... Ipoteca in favoarea Banci Agricole, din data de 2.12.1992. Am mers la o sucursala de la Banca Raiffaizen si ulteriot in centrala, pt a primii dovada achitarii creditului si acordul notarial. Nu mai detin nici un document referitor la acel credit. Creditul a fost de 2300 dolari si a fost achitat in noiembrie 1993. de atunci nu am fost interesata de situatia ap. deoarece am fost plecata din tara. Doresc sa stiu care este procedura pt a reusii sa ridic ipoteca in vederea vanzarii ap. in conditiile in care cei de la Raiffaizen nu imi dau un raspun favorabil.
Tin sa mentionez ca banii din vanzarea apartamentului sunt pt salvarea unei persoane si nu stiu unde si ce treb sa fac sa obtin acea radiere.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 19:32, 18 Iunie 2016
Completati o cerere catre oficiul juridic a Bancii Raiffeisen, mergeti sa o inregistrati la sucursala judeteana din orasul unde locuiti si asteptati raspunsul. Oficiul juridic al bancii trebuie sa va ridice ipoteca.
Desi a trecut multa vreme, banca trebuie sa intocmeasca o cerere de radiere adresata Oficiului de Cadastru si Publicitate prin care solicita radierea ipotecii de rangul I asupra imobilului D-voastra.Dupa ce ati intrat in posesia acestui inscris , va adresati Oficiului de Cadastru, unde veti plati o taxa pentru radiere ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca apartament aqua80 aqua80 vreau sa-mi fac cadastrul si intabularea la ap.am luat legatura cu o firma care se ocupa de asa ceva si printre actele solicitate de dansii trebuie sa aduc din ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat popamaryi popamaryi Buna ziua! va rog sa ma ajutati! Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile! Va rog sa imi spuneti ce este de facut! Va ... (vezi toată discuția)