avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită radiere ipoteca apartament
Discuție deschisă în Executare silită

radiere ipoteca apartament

vreau sa-mi fac cadastrul si intabularea la ap.am luat legatura cu o firma care se ocupa de asa ceva si printre actele solicitate de dansii trebuie sa aduc din partea bancii un doc prin care aceasta isi da acordul pt cadastru si intabulare.tin sa precizez ca am ipoteca pe ap.ce se intampla la cartea funciara?daca am acordul bancii mi se radiaza efectiv ipoteca?sau radierea propriu zisa o fac dupa ce achit creditul?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 08:58, 11 Martie 2011
Daca este ipoteca instituita pe apartament atunci in mod cert este si intabulat acesta. Radierea ipotecii are loc doar daca va achitati tot creditul contractat moment in care la cererea dvs expresa banca va emite un document prin care atesta achitatrea integrala a creditului pe care l-a acordat si este de acord cu radierea ipotecii.
Mergeti pana la banca si solicitati de la dosarul de credit copie dupa extrasul cf eliberat de oficiul de cadsatru dupa inregistrarea contractului de ipoteca.
ap a fost intabulat provizoriu.acum am depus actele pentru cadastru si intabularea apartamentului plus acodul bancii pt a face acest lucru.a fost dat un nr provizoriu cadastral pt tot bl ca sa se poata impune ipoteci.extrasul prezent la dosarul de credit este irelevant.ramane sa sterg doar ipoteca din cartea funciara cand voi achita creditul.
Radierea unei ipoteci se opereaza dupa ce s-a achitat integral creditul, in acest sens la cererea expresa a dvs banca va emite un astfel de inscris cu care va prezentati la cadastru
Adica dvs. ati cumparat un apartament intr-un bloc nou, ipotecat? Sau cum...?
Si de ce spuneti ca a fost intabulat provizoriu? A fost vorba de un act sub conditie suspensiva cumva? Si cand a fost incheiat contractul de ipoteca? Inainte de 1999, dupa 1999?
Reveniti cu amanuntele de mai sus si poate va ajutam si mai mult...
in anul 2007 an semnat cu ANL un contract de mandat apoi cu o firma de constructii care a ridicat bl un contract de construire in care era prevazut termen de finalizare a lucrarii septembrie 2009.cu banca am facut contract de credit si la notar contract de ipoteca.tot la notar s-a scos si un extras de carte funciara cu un nr provizoriu pt a se putea institui ipoteca in favoarea bancii.la 1 an dupa finalizarea lucrarilor adica in decembrie 2010 a fost intabulat si blocul de firma constructoare (pana in acel moment fusese intabulat doar terenul pt a se construi un nr de n blocuri).in luna februarie a.c am luat legatura cu firma care s-a ocupat de intabularea blocului si le-am dat toate actele necesare precum si acordul bancii pentru a depune dosarul la Oficiul de Cadastru in vederea efectuarii cadastrului si intabularii.dupa achitarea creditului ramanand doar sa fac radierea ipotecii.

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat popamaryi popamaryi Buna ziua! va rog sa ma ajutati! Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile! Va rog sa imi spuneti ce este de facut! Va ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Intabulare."inscriere privizorie"buna ziua recent am comparat un imobil, cu credit bankcar pe ... Olteanuolga Olteanuolga Buna ziua Recent am cumparat un imobil, cu credit bancar Pe actul de la Oficiul de Cadastru se mentioneaza \"intabulare sau inscriere provizorie\".. Urmeaza ... (vezi toată discuția)